Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Clipheart0 Θεός μάς αγαπά τόσο, ώστε όταν εμείς πηγαίνουμε και ζητάμε να μας βοηθήσει, να μας ευλογήσει, να μας φυλάξει από κινδύνους και απειλές. Εκείνος πάντα και χωρίς καμία εξαίρεση κοιτάζει στην καρδιά μας. Η καρδιά μας είναι αυτή στην οποία εστιάζει. Αυτή πραγματικά Τον ενδιαφέρει. Την καρδιά μας θέλει να καθαρίσει για να Του ανήκει και μέσα σε αυτήν να κατοικεί. Δεν είναι ότι είναι όμορφη και σπουδαία ή ένα ζηλευτό μέρος για να μείνει κάποιος. Το αντίθετο. Είναι γεμάτη τραύματα και μελανίσματα και σάπια έλκη (Ησάίας 1:6).

zariaΕίναι Θαυμαστό το πώς ο Χριστός ξεριζώνει από τον άνθρωπο τα πάθη του, όσο βαθιές ρίζες κι αν έχουν, και μάλιστα χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα. 'Ηταν χαρτοπαίχτης δεινός. Από 20 χρονών στην ξενιτιά έγινε η τράπουλα το πάθος της ζωής του. Κάθε μέρα χαρτόπαιζε το μεροκάματό του χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια. 'Ηρθε μια ώρα στα 25 του, που τρόμαξε από τη ζωή που έκανε.

Ο Αντώνιο Ναρίνο, ήταν ένας Κολουμπιανός επαναστάτης, που υπερασπίστηκε την ελευθερία της πατρίδας του. Διηγούνται, πως μια φορά, μετά από μια επίθεση εναντίον των Ισπανών, η οποία απέτυχε, βρέθηκε εγκλωβισμένος σε μια περιοχή, απ΄ όπου με κανέναν τρόπο δεν θα κατάφερνε να ξεφύγει. Το μέρος τού ήταν άγνωστο, και η σύλληψή του από τον εχθρό ήτανε θέμα χρόνου.

dromosΣ’ ένα μεγάλο κατάστημα στο Παρίσι, κάποιος σοβαρός κύριος, μπήκε να ψωνίσει. Σταμάτησε στον όροφο των οικιακών συσκευών κι αμέσως ένας αρμόδιος υπάλληλος φάνηκε για να τον εξυπηρετήσει. Ο κύριος άρχισε να εξετάζει τις διάφορες συσκευές στις βιτρίνες και, κάθε τόσο, έκανε ερωτήσεις στον υπάλληλο:

«Αυτό το είδος σε τι χρησιμεύει;»
«Είναι νέο μηχάνημα, που κόβει τον καφέ. Είναι ηλεκτρι­κό και είναι πολύ χρήσιμο», απάντησε ο υπάλληλος.
«Πόσο στοιχίζει;»
«Χίλια εκατόν Ευρώ, κύριε».
«Αυτό εδώ πέρα σε τι χρησιμεύει;» ξαναρώτησε ο κύριος.
«Είναι πλυντήριο πιάτων. Στοιχίζει 350 Ευρώ, απάντησε ο υπάλληλος.
O κύριος, συνεχίζοντας να εξετάζει, έκανε ερωτήσεις στον υπάλληλο για πολλά είδη και πήρε λεπτομερείς απαντήσεις για τη χρήση τους και την τιμή τους.

Είσαι ένα δημιούργημα του Θεού μοναδικό. Δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος απόλυτα όμοιος με σένα. Κι αυτό είναι αλήθεια για τον καθένα μας. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, η φωνή σου, τα δακτυλικά σου αποτυπώματα, και γενικά τα φυσικά και τα ψυχικά γνωρίσματα που αποτελούν την προσωπικότητά μας, ανήκουν αποκλειστικά στον καθένα μας έτσι που κανείς από μας να μη μοιάζουμε με τον άλλο. Και όμως!

 

Δεν είναι υπερβολή, ούτε λογοτεχνικό τέχνασμα, ούτε μια τρελή κουβέντα, το να πει κανείς, πως, ένα δίλημμα προβάλλεται μπροστά στην ζωή της ανθρωπότητας, στη ζωή του κάθε ανθρώπου: Χριστός ή χάος.

Κάποιο ισπανικό ατμόπλοιο, που μετέφερε χίλιους πεντακόσιους μετανάστες, εξόκειλε, πριν από πολλά χρόνια, σε κάποιο ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού. Καμιά ελπίδα να φύγουν οι ναυαγοί από εκεί δεν υπήρχε, εξ αιτίας της σοβαρής βλάβης του σκάφους. Ευτυχώς, οι ναυαγοί είχαν μαζί τους αρκετά αποθέματα τροφών. Γύρω τους απλωνόταν ο απέραντος ωκεανός, αλλά μέσα στο πλοίο είχαν αφθονία σπόρων (σιτάρι, φασόλια, ρεβίθια, κουκιά, πατάτες), το έδαφος του νησιού ήταν ευφορότατο, το κλίμα θαυμάσιο με δυνατό ήλιο, ώστε δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο να πεθάνουν απ’ την πείνα.

Monday the 19th. Copyright Greekphone.org