(Χρόνος διαβάσματος: 2 - 3 λεπτά)

Αγία Γραφή"Μονάχα το Ευαγγέλιο μπορεί να σώσει την Ελλάδα", έλεγε ο Αδαμάντιος Κοραής. Σας παροτρύνουμε να διαβάζετε καθημερινά την Αγία Γραφή. Διαβάστε στην ιστοσελίδα μας την Αγία Γραφή στη Δημοτική Νεοελληνική μεταφορά (Σπύρος Φίλος) με βάση τα θεία αρχέτυπα από τη γνωστή μετάφραση του Ορθοδόξου Αρχιμανδρίτη καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών Νεοφύτου Βάμβα. Πρόκειται για την Τέταρτη, Αναθεωρημένη Έκδοση, ολόκληρης της Αγίας Γραφής, Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, στη Δημοτική των Εκδόσεων Πέργαμος (Pergamos Publications). Επίσης μπορείτε να διαβάσετε την Αγία Γραφή στα Αρχαία (Η Καινή Διαθήκη ή η Παλιά Διαθήκη) επιλέγοντας από το drop down menu.

 
Τον Ιανουάριο του 2000, ηγέτες του Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, προσκάλεσαν το αγαπημένο τους «παιδί, Billy Graham, σε γεύμα που διοργάνωσαν προς τιμή του (O Billy Graham είναι τώρα 91 χρονών και πάσχει από τη νόσο Parkinson).
O Billy Graham αρχικά ήταν διστακτικός στο να δεχθεί λόγω της ασθένειάς του. Όμως, οι ηγέτες τού Charlotte του είπαν: «Δεν έχουμε σκοπό να αναλάβετε την εκδήλωση, απλά ελάτε και αφήστε μας να σας τιμήσουμε.
Έτσι ο Billy Graham δέχτηκε. Αφού ειπώθηκαν πολύ καλά λόγια για το πρόσωπό του, ο Dr. Graham ανέβηκε στο βήμα, και κοιτάζοντας τα πλήθη είπε: [...]

 

Το ξέρεις, ότι βρίσκεσαι μπροστά στα μάτια του Θεού και θέλεις, δεν θέλεις είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου;

Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Θεός σε δημιούργησε για τον Εαυτό Του. Θέλει να Τον δοξάζεις και να Τον τιμάς. ΄Οταν δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο του έδωσε μια εντολή αλλά και μια ευθύνη. Η ευθύνη που είχε ήταν να ακούσει τη φωνή Του. Το ίδιο είναι και με σένα. Η φωνή του Θεού έρχεται μέσα από το Ευαγγέλιο που σου χάρισε στη γλώσσα σου. Πρέπει να ξέρεις ότι η ευθύνη που έχεις είναι ανεξάρτητη από το αν την αποδέχεσαι ή την απορρίπτεις, την γελοιοποιείς ή την αποσιωπάς.

"Και όταν ο Ιησούς ήρθε στα μέρη της Καισάρειας του Φιλίππου, ρωτούσε τους μαθητές του, λέγοντας: Για ποιόν με λένε οι άνθρωποι ότι είμαι εγώ ο Υιός του ανθρώπου;
Κι εκείνοι είπαν: Άλλοι μεν για τον Βαπτιστή Ιωάννη άλλοι δε για τον Ηλία και αλλοι, για τον Ιερεμία ή για έναν απ΄τους Προφήτες. Λέει σ' αυτούς: Εσείς, όμως, για ποιον με λέτε ότι είμαι;
Και αποκρινόμενος ο Σίμωνας Πέτρος, είπε: Εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός του ζωντανού Θεού."

Ματθαίον 16,13-16

Στατιστική για τον Χριστιανισμό

Αριθμός Χριστιανών

2180000000

Αριθμός εδαφίων της Αγίας Γραφής

31102

Αριθμός συγγραφέων της Αγίας Γραφής

40

Νέα

Η βιβλιοθήκη ομιλιών του Greekphone σας επιτρέ&p

Γνωμικά

"Το τραγικό δεν είναι να πέσεις στο δρόμο σου. Το τραγικό είναι να μην ξανασηκωθείς. Ίσως αν σηκωθείς, ακόμα μια φορά να φτάσεις στο τέρμα νικητής. "
­