Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Μερικές σκέψεις στην Πρωτοχρονιά

 
Δεν θέλω να γράψω κάτι καινούργιο. Είναι γνωστό πως όλες οι μέρες μπροστά στον Θεόν είναι ίδιες. Δεν διαφέρουν, εμείς τις ξεχωρίζουμε χωρίς να ξέρουμε μερικές φορές το γιατί. Παρ΄όλα αυτά μας αναγκάζουν να κάνουμε πολλές φορές σκέψεις όπως αυτές πάρακάτω:
Ενας χρόνος πέρασε. Συνήθως ό,τι περνάει δεν μπορεί να κεντρίσει πια το ενδιαφέρον μας. Ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος ο χρόνος πέρασε με επιτυχίες ή αποτυχίες, τι τα θέλεις, πέρασε.
Μα ο μεγαλύτερος δάσκαλος της ζωής είναι η πείρα, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά το καταστάλαγμα αυτού που πέρασε. Και θέλω να σε ρωτήσω, αλήθεια είσαι ικανοποιημένος από το χρόνο που πέρασε; Βρήκες πέτυχες αυτό που ζητούσες; Όλο αυτό το χρόνο με το περπάτημα, με τις προσπάθειες σου, ένιωθες πως βρισκόσουνα στο σωστό δρόμο και μερικές φορές είχες την βεβαιότητα ότι ήταν ο μοναδικός. Μη βιαστείς λοιπόν να τον διαγράψεις και να πεις πέρασε. Σκέψου καλά και ζύγισε τη ζωή σου. 

Ύστερα σκέψου, ένας καινούργιος χρόνος έρχεται. Έχει το μυστήριο του αγνώστου. Με τη φαντασία μας τον βλέπουμε ρόδινο, ελκυστικό. Όλα θα πάνε καλά, αυτό άλλωστε το νόημα έχουν οι ευχές που δίνουμε.

Δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω, να σου χαλάσω το κέφι. Θυμίσου πως και πέρυσι την πρωτοχρονιά τις ίδιες σκέψεις έκανες και περίπου τις ίδιες ευχές έδωσες. Αν λοιπόν περπατάς στον ίδιο δρόμο μπορώ να σε βεβαιώσω, το καταλαβαίνεις και σύ, τα ίδια αποτελέσματα θα έχεις, την ίδια κατάληξη. Και βέβαια αν δεν ήσουν ευχαριστημένος τον περασμένο χρόνο, γιατί πόνεσες, έχασες, απελπίστηκες, οφείλεται στο ότι έζησες αγνοόντας τον Κύριον του χρόνου που είναι ο Ιησούς Χριστός. Ε, λοιπόν μη περιμένεις τούτο το καινούργιο χρόνο τα πράγματα να πάνε καλά.΄Ασχετα με τις ευχές που κάνεις και δέχεσαι. Τίποτα δεν θ αλλάξει. Τα ίδια και τα ίδια. Το βέβαιο είναι ότι εσύ πρέπει ν αλλάξεις.

Κι ακόμη κάτι, χωρίς εσύ να το θέλεις, κάποιος πήρε το μολύβι και τράβηξε μια γραμμούλα πάνω στα χρόνια που κουβαλάς επάνω σου. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; ΄Οσο πάει και γεμίζει το σακούλι και θ άρθει μια στιγμή που δεν θα παίρνει άλλο. Οι γραμμούλες θα τελειώσουν που σημαίνει ότι θα έχεις φτάσει στο τέρμα. Πέρυσι δεν θέλησες να σκεφτείς αυτό το τέρμα αλλά ούτε και το σπουδαιότερο, για το μετά το τέρμα. Το αγνόησες γιατί παρασύρθηκες απ΄τις ευχές, από το ελκιστικό και ρόδινο μέλλον. Είναι όμως αυτό πολύ επικίνδυνο. Μήπως έχεις σκοπό να κάνεις το ίδιο και τούτο το χρόνο καθώς τελειώνει κι ερχόμαστε σε μια άλλη χιλιετία; Πρέπει να προσέξεις μάλιστα πως ερχόμαστε στο καινούργιο χρόνο. Πόλεμοι σε διάφορα μέρη της γης. Πόλεις ισοπεδόνονται με βομβαρδισμούς. Άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα. Σεισμοί θάβουν χιλιάδες ανθρώπους σε δέκατα δευτερολέπτου και χιλιάδες αφήνουν μέσα στο κρύο στις βροχές άστεγους κι απελπισμένους. Τυφώνες σαρώνουν ολόκληρα κράτη και καταστρέφονται οι σοδιές τους με πλημμύρες. Εγκληματικότητα, ανασφάλεια, πορνεία και διασυρμός μικρών παιδιών και γυναικών. Θα ευχηθούν λοιπόν οι άνθρωποι, ίσως και συ σε λίγο καθώς θα φεύγει ο χρόνος για ν άρθει ο καινούργιος, "χρόνια πολλά και του χρόνου" και θα εννοείς τί ; Τα ίδια πάλι ;

Κι η τελευταία μου σκέψη. Πολλοί από τους φίλους σου, από τους συγγενείς σου, τους γνωστούς σου, δεν θα σου κάνουν συντροφιά τούτο το χρόνο, γιατί φύγανε απ΄ τη ζωή. Έτσι είναι η ζωή. Μη γελαστείς, από τις ευχές που σου δίνουν για χρόνια πολλά. Αυτά είναι ευχές και μάλιστα τις δίνουν τσάμπα. Δεν στοιχίζουν να τις δίνουν. Μη πιστέψεις πως θα βγουν αληθινές. Πάρε το Ευαγγέλιο κι άρχισε να διαβάζεις. Εκεί μέσα θα μάθεις για το πρόσωπο του Χριστού που είναι Κύριος του χρόνου αλλά και Σωτήρας σου.
 

Σχετικά άρθρα