Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Αθήνα 2004

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας. Περισσότεροι από 10.000 αθλητές σε 300 περίπου αθλήματα έλαβαν μέρος. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ήταν η υψηλότερη διάκριση. Όμως, μόνον ο ένας στους 40 αθλητές γύρισε πίσω στην πατρίδα του κρατώντας το έπαθλο.

Ποιες είναι οι επιδιώξεις των αθλητών μετά από τους αγώνες; Ποιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής; Διαβάστε τις επόμενες ομολογίες διάσημων αθλητών και θα διαπιστώσετε ότι η κατάκτηση τιμής και δόξας δεν είναι η μόνη και απόλυτη ικανοποίηση της ζωής.

 

Jonathan Edwards

Ο Jonathan Edwards γνωρίζει ότι η επιτυχία απαιτεί θυσίες. Προπόνηση πολλών ωρών την ημέρα, σωστή διατροφή και καλόν ύπνο. Χρειάζεται αυτοπειθαρχία και δυνατή θέληση. Αλλά αποδίδει!

Ο Jonathan Edwards είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο τριπλούν. Το 1995 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα σε μήκος 18.29 μέτρα. Κανείς δεν κατάφερε μέχρι σήμερα αυτό το μεγάλο άλμα. Την ίδια χρονιά είχε κερδίσει τον τίτλο τού Παγκόσμιου Αθλητή τής χρονιάς. Πήρε το ασημένιο μετάλλιο το 1996 στην Atlanta και το χρυσό μετάλλιο το 2000 στο Sydney. To 2002 ήταν ο μόνος αθλητής που είχε ταυτόχρονα τους 4 μεγαλύτερους τίτλους [Ολυμπιακό, Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό και Commonwealth, (της Κοινοπολιτείας)]

Ο Jonathan Edwards συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες τού 1992 με μεγάλες ελπίδες. Δυστυχώς, όλα πήγαν πολύ άσχημα γι' αυτόν κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Η πίστη του στον Θεό τον βοήθησε να αντιμετωπίσει την αποτυχία του:

 

«Η σχέση μου με τον Ιησού Χριστό και τον Θεό - ομολογεί ο Jonathan - επηρεάζει κάθε μου πράξη. Ο άνθρωπος είναι αμαρτωλός και απομακρυσμένος από τον Θεό και μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ο Θεός έστειλε τον Υιό Του, τον Ιησού Χριστό, να πεθάνει στο σταυρό για τις δικές μας αμαρτίες. Ο Ιησούς αναστήθηκε. Αν πιστέψουμε σ' Αυτόν, μπορούμε να συμφιλιωθούμε με τον Θεό, κατά χάρη - όχι επειδή το αξίζουμε. Η σωτηρία μας είναι δώρο και καθώς δεχόμαστε το δώρο Του, προσφέρουμε τη ζωή μας στην υπηρεσία Του».

«Χαμογελάω, λέει ακόμα, όταν σκέφτομαι, πόσο διαφορετικά με βλέπουν, επειδή έχω κερδίσει ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Όμως, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Είμαι ακριβώς το ίδιο πρόσωπο. Πιστεύω ότι ο Θεός έχει ένα σχέδιο για τη ζωή μου. Αυτός θέλει να υπακούω στις εντολές Του και να Τον δοξάζω στη ζωή μου, στην οικογένειά μου, στην καριέρα μου και γενικά σε κάθε ευκαιρία που μου προσφέρεται».

 


Cosmas Ndeti

Ο Cosmas Ndeti εξέπληξε όλο τον κόσμο και έγινε ο Νο 1 ήρωας της Κένυας, όταν το 1993 νίκησε στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ήταν ο δεύτερος Μαραθώνιος, στον οποίο ο λεπτοκαμωμένος δρομέας λάβαινε μέρος, αλλά σύντομα έγινε ξεκάθαρο ότι ήταν ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο.

Πάνω στο παπούτσι του εκείνη την ημέρα ήσαν γραμμένες οι λέξεις: «Όλα είναι πιθανά όταν έχεις εμπιστοσύνη στον Χριστό». Αν τον ρωτήσεις ποια στρατηγική εφάρμοσε στον Μαραθώνιο, λέει: «Εμπιστοσύνη στον Θεό. Πρέπει να βάλεις τον Θεό πρώτον. Έπειτα σκέφτεσαι για όλα τ' άλλα». Ο Cosmas Ndeti έτρεχε με δύναμη του Θεού εκείνη την ημέρα στη Bοστώνη και ακόμα δεν έχει σταματήσει.

Το 1994, ο Ολυμπιονίκης, που ονόμασε τον γιο του Gideon Boston Ndeti επειδή γεννήθηκε δύο μέρες πριν κερδίσει τον αγώνα, λέει ότι έτρεξε για τον Ιησού Χριστό και με δύναμη του Θεού. Ο Ndeti ζήτησε από τον Ιησού Χριστό να καθοδηγεί τη ζωή του, μόλις μερικούς μήνες πριν από τον πρώτο του εκείνο αγώνα στη Βοστώνη.

«Πριν δώσω τη ζωή μου στον Χριστό, ακολουθούσα τα πράγματα του κόσμου» λέει ο Ndeti, αναφέροντας στις κακές συνήθειες, οι οποίες πιστεύει ότι ντρόπιαζαν τον Θεό και είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην προπόνησή του. «Όταν γνωρίσεις τον Χριστό, έχεις αυτοπειθαρχία» λέει. Οι προτεραιότητες επίσης άλλαξαν. Οι προτεραιότητές του τώρα είναι η οικογένειά του, η πνευματική του αύξηση και η προπόνηση.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στον Θεό» λέει ο Cosmas. «Αφήστε τους ανθρώπους απλά να δοκιμάσουν τον Θεό και τότε θα δουν τι αλλαγή μπορεί να φέρει στη ζωή τους. Όταν κάποιος έχει τον Χριστό στη ζωή του, έχει σίγουρα τη νίκη».


Steph Cook

Η Steph Cook είχε το προνόμιο να είναι η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης στο σύγχρονο πένταθλο, Η ίδια με θάρρος ομολογεί την πίστη της στον Χριστό:
«Ήταν υπέροχο για μένα να διαβάζω κάθε μέρα περικοπές από την Αγία Γραφή και να εστιάζω τη σκέψη μου στον Θεό. Ο Θεός ήταν διαρκώς κοντά μου. Το βρίσκω αναγκαίο να πειθαρχώ στη χριστιανική μου ζωή και να έχω καθημερινή προσωπική επικοινωνία με τον Θεό».
Σε έναν αγώνα δρόμου των 3000 μέτρων, n Steph, είχε μέτρια ταχύτητα. Χρειαζόταν 49 δευτερόλεπτα για να φτάσει την πρώτη. Όμως, ύστερα από μια καταπληκτική εμφάνιση κατάφερε να τερματίσει πρώτη και να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Μετά την επιτυχία της δήλωσε:
«Όταν άρχισα να επιδίδομαι στο πένταθλο βεβαιώθηκα πως ο Θεός με είχε προικίσει με τις αναγκαίες ικανότητες. Εγώ απλά προσπάθησα να αναπτύξω αυτές τις ικανότητες που μου είχε δώσει ο Θεός, ελπίζοντας ότι θα δοξάσω το όνομά Του».

 

Σε ποιον εμπιστεύεσαι τη ζωή σου;

Πολλοί αθλητές εμπιστεύονται τη ζωή τους στον Ιησού Χριστό. Ο Θεός τούς έχει δώσει ιδιαίτερες ικανότητες. Έχουν καταλάβει ότι, ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει πολλά σε τούτη τη ζωή, αλλά και ότι υπάρχει περιορισμός. Κοντά στη νίκη είναι πάντα και η ήττα, κοντά στη χαρά η θλίψη, κοντά στην υγεία η αρρώστια. Και πολλά από αυτά δεν είναι στα χέρια μας.

Σε ποιον, λοιπόν, θα εμπιστευθούμε τη ζωή μας; Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να μας βοηθήσει και να μας καταλάβει όπως ο Ιησούς Χριστός. Η πίστη στον Ιησού Χριστό δεν μας χορηγεί μόνον μια ισορροπημένη ζωή, αλλά μας εξασφαλίζει και την αιώνια ζωή μετά τον θάνατο. Μπορείς να εμπιστευθείς τη ζωή σου στον Χριστό, όπως οι προαναφερόμενοι αθλητές, με μια απλή προσευχή. Πες στον Ιησού, ότι μετανοείς για τις αμαρτίες σου και ότι θέλεις, Αυτός να γίνει ο αρχηγός στη ζωή σου. Αυτός θα σε ακούσει και θα απαντήσει στη φωνή σου. Θα συγχωρήσει τις αμαρτίες τού παρελθόντος σου. Τώρα πια θα ζεις για τον Χριστό. Αυτός θα σου χαρίσει μια ζωή γεμάτη από χαρά, ειρήνη και αγάπη. Αυτό αξίζει περισσότερο από κάθε μετάλλιο. Είναι μια μεγάλη δόξα και τιμή να βρεθείς μια μέρα στον ουρανό κοντά στον δοξασμένο Κύριο Ιησού Χριστό. Δεν θα ήθελες κι εσύ να αποκτήσεις αυτό το μεγάλο δώρο που σου προσφέρει ο Χριστός; Όλα είναι έτοιμα. Αρκεί να εμπιστευθείς τη ζωή σου σ' Αυτόν.

Σχετικά άρθρα