Λίγες στιγμές με την Αγία Γραφή

Έχεις στεναχώριες – προβλήματα - αγωνίες και ερωτηματικά στη ζωή σου;

Η Αγία Γραφή online

Διαβάστε την Αγία Γραφή στη Δημοτική Νεοελληνική μεταφορά

previous arrow
next arrow
Slider

Ομολογίες

athleticsH Aλμάζ Αγιάνα (γενημμένη στις 21 Μοεμβρίου 1991 στο Μπενισανγούλ Γκουμούζ, της Αιθιοπίας) τρέχει σε αγώνες μεγάλου μήκους της τάξης των 3000 μ, 5000 μ, 10000 μ. Κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με το νέο της ρεκόρ στα 10000μ. στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ριο ντε Τζανέιρο, έσπασε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ του 1993. Η 23χρονη Αγιάνα πρωταθλήτρια συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, η οποία είναι η πρώτη που έσπασε το «φράγμα» των 30 λεπτών τα τελευταία επτά χρόνια, και δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντιπάλους της. Αυτό φθάνει για να κάνει κάποιος υπαινιγμούς για χρήση απαγορευμένων ουσιών;


Τον κατέγραψε η ιστορία για τα κατορθώματά του στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και την περιφανή νίκη του. Δεν υπήρξε όμως, μόνον ένας ικανός στρατιωτικός, αλλά και ένας πιστός χριστιανός και κυρίως άνθρωπος προσευχής.

Οι γερμανοί πολλές φορές τον ειρωνεύτηκαν για τις προσευχές του από τις οποίες εξαρτούσε τις επιτυχίες του. Αλλά ο Μοντγκόμερυ ήταν πράγματι ένας άνθρωπος προσευχής αλλά και μελετητής της Αγ. Γραφής. «Διαβάζω κάθε μέρα την Αγ. Γραφή και συνιστώ να το κάνετε κι εσείς, έλεγε συχνά στους αξιωματικούς του».


Είμαι στο έπακρο ανυπόμονος! Κάθε μέρος του σώματός μου πάλλεται μαζί με τον ήχο των ισχυρών μηχανών του Saturn!
Είμαι τόσο ανυπόμονος μετά από 6 χρόνια εντατικής εξάσκησης για την 5η αποστολή στη Σελήνη με το APOLLO 16! Εμείς οι τρεις- ο John Young, ο Ken Mattingly κι εγώ- είμαστε δεμένοι στις θέσεις μας και μετράμε τα τελευταία δευτερόλεπτα...5..4..3..2..1. και τώρα υψωνόμαστε !!
Όλη μου τη ζωή την έχτισα πάνω στήν επιτυχία. Σκληρές σπουδές, τέλεια σχολικά αποτελέσματα κι ένα απολυτήριο απ΄τήν U.S.Aστροναυτική Ακαδημία. Μετά άλλαξα στην Αεροπορία κι έγεινα πιλότος καταδιωκτικών. Μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας στήν Ευρώπη - στην Γερμανία - και τις σπουδές μου στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Βοστώνης, πήρα το πτυχίο μου στην Αεροναυτική και την Αστροναυτική.

 

"Τρεις φορές απέτυχα"
Τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και το Νοσοκομείο είναι ντυμένο στα γιορτινά του. Τα χριστουγεννιάτικα δένδρά στολισμένα σ' όλους τους ορόφους και σ' όλες τις Κλινικές. Οι ευχές του προσωπικού και των ασθενών δίνουν και παίρνουν. Όμως και η ιατρική και νοσηλευτική εργασία βρίσκεται στο φόρτε. Είναι η επόμενη μέρα της Γενικής Εφημερίας και το Νοσοκομείο είναι γεμάτο από καινούργια περιστατικά. Μεγάλη ποικιλία από βαριές, μέτριες ή και ασυνήθιστες περιπτώσεις. Η επίσκεψη στους θαλάμους, τέτοιες μέρες είναι πολύωρη και κουραστική μέχρι εξουθενωτική.

 

Μεγάλωσα σ' ένα αγροτόσπιτο σ' ένα μικρό χωριό της Ελβετίας. Έχω 6 αδερφούς και μια αδερφή. Ο πατέρας μου ήταν ένας ευσεβής άνθρωπος. Κάθε μέρα μετά το πρωινό διάβαζε μερικά εδάφια από την Αγία Γραφή και προσευχόταν με μας. Τις Κυριακές πηγαίναμε εμείς τα παιδιά στο Κυριακό Σχολείο (Κατηχητικό). Ανατραφήκαμε με πολλή αυστηρότητα και ευσέβεια. Τίποτα δεν μας επιτρεπόταν. Ούτε μουσική pop, ούτε χορός, ούτε διασκέδαση μας ήταν προσιτά.