Λίγες στιγμές με την Αγία Γραφή

Έχεις στεναχώριες – προβλήματα - αγωνίες και ερωτηματικά στη ζωή σου;

Η Αγία Γραφή online

Διαβάστε την Αγία Γραφή στη Δημοτική Νεοελληνική μεταφορά

previous arrow
next arrow
Slider

Πνευματική ζωή

red carpet

John Lennon (Τραγουδιστής)
Λίγα χρόνια πριν, στη συνέντευξη που έδωσε σε ένα Αμερικανικό περιοδικό, είπε: Ο Χριστιανισμός θα τελειώσει, θα εξαφανιστεί. Είναι πέραν αμφισβήτησης και γι΄ αυτό είμαι βέβαιος.
Ο Ιησούς ήταν εντάξει, αλλά τα θέματα του ήταν τόσο απλά, σήμερα εμείς είμαστε διασημότεροι απ' Αυτόν. (1966)

gamos

Μπορεί να είναι κάθε μέρα γιορτή;

 Η γαμήλια τελετή κρατάει μια ώρα, ο γάμος μια ζωή. -Τι εμποδίζει τη γιορτή; Ποιες συμπεριφορές οξύνουν το πρόβλημα; Τι βοηθάει στη λύση του προβλήματος; Τι τρέφει τη γιορτή;

Διαλεχτό μου παιδί,
Ξέρεις πως έχεις τη δύναμη να μετακινήσεις ένα βουνό που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο σου; Αν αφιερώσεις χρόνο να προσευχηθείς, η δύναμη Μου θα ανακουφίσει εσένα κι εκείνους για τους οποίους προσεύχεσαι. Είμαι ο Βασιλιάς σου που ακούει τις προσευχές σου. Ως δικό Μου πριγκιπόπουλο που αγωνίζεσαι στην προσευχή, σου έδωσα την εξουσία να μιλάς σε Μένα, το Θεό του σύμπαντος! Μην εξαντλείσαι στο να προσπαθείς να διορθώσεις ανθρώπους ή προβλήματα με τη δική σου δύναμη. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΡΟΜΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

 
Ένας κόσμος χωρίς την αίσθηση της αφής θα ήταν ένας κόσμος δυστυχισμένος. Για σκέψου να μη μπορούσες να αισθανθείς μια χειραψιά, ένα χάιδεμα, ένα φιλί, τη ζεστασιά και πολλά άλλα. Η αφή είναι η πιο σημαντική αίσθηση με το πιο μεγάλο σε έκταση όργανο του σώματός μας. Και αυτό, γιατί δεν μας επιτρέπει μόνο να αισθανθούμε την επαφή με τον κόσμο γύρο μας, αλλά μας δίνει χρήσιμες και ζωτικές πληροφορίες για την κίνηση του σώματος μας, για τη Θερμοκρασία γύρω μας και για τυχόν πόνους. Έτσι, όταν μιλάμε για την αφή ως αίσθηση εννοούμε πέντε σωματοαισθητικές ποιότητες: Αίσθηση της πίεσης, της δόνησης και τρομώδους κίνησης, της θερμοκρασίας, της κίνησης του σώματος και του πόνου.

Σελίδα 1 από 5