Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Πόλεμοι, αρρώστιες, σεισμοί

 
 
Η Αγία Γραφή δεν είναι μόνο το βιβλίο της ιστορίας, αλλά και το βιβλίο της προφητείας. Η Βίβλος λοιπόν, μας μιλάει προφητικά για τους έσχατους καιρούς, για καιρούς κατά τους οποίους η ιστορία θα πάρει στροφή προς νέες κατευθύνσεις, ο άνθρωπος θα ζήσει ανείπωτες θλίψεις, και θα οδηγηθεί τελικά στην καταστροφή. Η Αγία Γραφή μας δίνει προφητικά όλα τα σημάδια που θα προηγηθούν μέσω στην ζωή του ανθρώπου και στην ιστορία πριν το γεγονός αυτό λάβει χώρα. Ονομάζει δε τα σημάδια αυτά, σημεία των εσχάτων καιρών.

Ο Θεός έχει θέσει κάποιους κράχτες στην ανθρώπινη ιστορία που μας ειδοποιούν για ένα όλεθρο που πρόκειται να βρει την οικουμένη όλη, σαν αποτέλεσμα της αποστασίας μας από εκείνον. Σαν μια δικαία κρίση ενός δικαίου Θεού προς έναν άδικο και αχάριστο κόσμο, που του γύρισε τα νώτα πιστεύοντας πως μπορεί να ζήσει χωρίς Αυτόν.
    Η Αγία Γραφή δεν είναι μόνο το βιβλίο με το μήνυμα της σωτηρίας που ο Χριστός με το θάνατό του έχει επιτύχει για λογαριασμό του κάθε ανθρώπου, αλλά και το βιβλίο με το μήνυμα ενός οργισμένου Θεού για όσους τον περιφρόνησαν, με συνέπεια την τωρινή τους θλίψη και την αιώνιά τους απώλεια. Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος φωνάζει ο απόστολος Παύλος στην επιστολή προς Ρωμαίους 6:23

 Σήμερα υπάρχει μια παγκόσμια κατάσταση κακοδαιμονίας που άρχισε ήδη να τυλίγει την οικουμένη ολόκληρη. Λέγοντας δε κακοδαιμονία, εν νοούμε πολέμους, κοινωνικές ταραχές, οικονομικές κρίσεις, πείνα, αρρώστιες, σεισμούς. Το σημάδι αυτό μας το προλέγει η Γραφή σε πολλά μέρη μεταξύ τω οποίων είναι τα ευαγγέλια Ματθαίου και Μάρκου.
    Διαβάζω τις σχετικές περικοπές. «Επειδή, θα εγερθεί έθνος ενάντια σε έθνος, και βασιλεία ενάντια σε βασιλεία· και θα γίνουν πείνες και μεταδοτικές αρρώστιες, και σεισμοί κατά τόπους. Isa 8 Όλα αυτά είναι αρχή ωδίνων». (Ματθαίος 24:7-8)  

 Έθνος εναντίον έθνους, 1914, 1918, 1ος  παγκόσμιος πόλεμος. 1939-1945, 2ος παγκόσμιος πόλεμος. Ταραχές, καμιά κοινωνία ανθρώπων δεν έχει μείνει ατάραχη σήμερα. Σε πολλά κράτη, η επανάσταση, η απεργία, η φυλετικές διακρίσεις, η πάλη των κοινωνικών τάξεων, δίνουν το παρόν τους. Η ταραχή έχει γίνει πια καθεστώς κοινωνικής ζωής, ταραγμένη η ζωή του ανθρώπου σήμερα περισσότερο από ποτέ. Ταραγμένος ο νους του, ταραγμένα τα νεύρα του, ταραγμένη η καρδιά του. Η ησυχία είναι πια μια ξένη, άπιαστη, μακρινή πραγματικότητα, ίσως για άλλους κόσμους, όχι για μας πια.


Πείνα, είναι γνωστό πως σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι, όχι μόνο δεν χορταίνουν το ψωμί αλλά δεν το τρώνε καν, στην Αφρική και στην Ασία ιδιαιτέρως. Το  σύμπτωμα σιγά-σιγά θα απλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, μπρος στην τεράστια και χωρίς κοντρόλ αύξηση του πληθυσμού της γης, τα τρόφιμα γίνονται όλο και ποιο ανεπαρκή. Η παραγωγή τροφίμων γίνονται κάθε μέρα και ποιο δυσανάλογη στον καλπασμό της αυξήσεως του αριθμού της γεννήσεως.
Δύσκολα χρόνια έρχονται, σε λίγο για όλους μας θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Το λένε οι στατιστικές μελέτες, το λένε οι επιστήμονες, το έχει πει πριν από αυτούς η Αγία Γραφή. Ο άνθρωπος στον ξεπεσμό του έχει το υπό αριθμόν ένα πρόβλημα τον συνάνθρωπό του. Ο πολιτισμός, τα μελετημένα σύγχρονα οικονομικά και πολιτικά του συστήματα έχουν γίνει ο τάφος του που με τα νύχια του ο ίδιος τον έσκαψε, μόνος του μπαίνει μέσα, και μόνος του θάβεται σιγά-σιγά για να αυτοεξωντοθεί.


    Μα, δεν είναι μόνο αυτά που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα όλη, ένας δεύτερος μεγάλος εχθρός είναι η φύση που την τριγυρίζει. Ποτέ περισσότερη ιατρική επιστήμη αλλά και ποτέ περισσότερες αρρώστιες στον κόσμο από όσες υπάρχουν σήμερα. καινούργια θανατηφόρα μικρόβια, νέες νόσοι, περισσότερο από ποτέ εκτεταμένες επιθυμίες χτυπούν τον σημερινό άνθρωπο. Σε σημείο ώστε, η επιστήμη να νιώθει ανεπάρκεια και ανικανότητα να ανταποκριθεί. Το φωνάζουν τα πορίσματα των ερευνών, μας το πρωτοείπε όμως η Βίβλος. Στους έσχατους καιρούς θα υπάρξουν αδυναμίες, με άλλα λόγια ασθένειες.


    Και σε όλα αυτά τα δεινά που μας βρήκαν, έρχονται να προστεθούν και οι σεισμοί. Η Αϊτή, Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία μας έδωσαν τα τρομακτικά τους ρεπορτάζ για πληθυσμό που θάφτηκε κάτω από ερείπια, για τραυματίες, για αστέγους, για οικονομικές χρεοκοπίες, για κοινωνικά και εθνικά προβλήματα που ανέκυψαν από σεισμούς.
    Και η κατάσταση χειροτερεύει από μέρα σε μέρα όπως η απειλή πυρηνικής καταστροφής. Όλα μιλούν ολόγυρά μας για νέες θλίψεις που έρχονται, για δεινά που θέλουμε δεν θέλουμε θα μας βρουν. Και έρχεται το ερώτημα τυραννικό και αδυσώπητο συνεχώς μπροστά μας: Που πάμε; Γιατί όλα αυτά; Μπορούμε να τα ξεφύγουμε;


    Όπως ο πόνος μας δόθηκε σαν προειδοποίηση για να πάμε στον γιατρό, έτσι και όλα αυτά που αναφέραμε σαν πόνοι μας δίδονται για να ξυπνήσουμε και να τρέξουμε όσο είναι ακόμα καιρός στον ουράνιο γιατρό που λέγεται Ιησούς Χριστός.
    Κατά την Αγία Γραφή, ο Υιός του Θεού, ο παλιός εκείνος επισκέπτης του πλανήτη μας, προσφέρεται τώρα σαν Σωτήρας από τις αμαρτίες μας αλλά και σαν Σωτήρας από την επερχόμενη συμφορά που θα βρει γρήγορα την οικουμένη όλη. Το πρόβλημα φίλε είναι περισσότερο προσωπικό, εσύ, εγώ, καλούμαστε να σωθούμε ερχόμενοι στον Χριστό. Εσύ, εγώ, πρέπει να καταλάβουμε το συμφέρον μας και να γυρίσουμε στο σπίτι του Πατέρα που εγκαταλείψαμε. Εσύ, εγώ, πρέπει να μπούμε στην κιβωτό πριν έρθει ο κατακλυσμός. Εσένα, και μένα, περιμένει τόσα χρόνια ο Κύριος, σε σένα, και σε μένα λέει: Σωθείτε από την διεστραμμένη αυτή γενεά. (Πράξεις 2:40)  Εσύ, και εγώ, αν δεν αποφασίσαμε, πρέπει τώρα να γυρίσουμε στον Θεό.


    Φίλε σ΄ αγαπάει ο Κύριος και δεν το έχεις ποτέ σου καταλάβει. Πόσο επιθυμεί να σε κάνει δικό του, και δεν έχεις δώσει την σημασία που πρέπει. Εκεί που βρίσκεσαι, τώρα που ακούς αυτά τα λόγια, τώρα που διαπιστώνεις πόσα αληθινά είναι τα λόγια του Θεού, τώρα που έχεις ακόμα την ευκαιρία, γύρισε την καρδιά σου και τα μάτια σου στον ουρανό. Πίστεψε Εκείνον που πέθανε για σένα στο σταυρό, σ΄ Εκείνον που ζει για να σε δεχτεί και να σε σώσει. πες του: Κύριε, έρχομαι, όπως είμαι. Έρχομαι, για να με σώσεις από τις αμαρτίες μου, για να με σώσεις από τον εαυτό μου, για να με σώσεις από την ερχόμενη συμφορά. Και σ΄ ευχαριστώ Κύριε που με δέχεσαι.
    Μίλησε Του φίλε και θα δεις τι θα επακολουθήσει, θα συγχωρήσει το παρελθόν σου, θα γιατρέψει το παρόν σου, θα αναλάβει το μέλλον σου, θα σου δώσει το Άγιο Πνεύμα στην καρδιά σου, θα νιώθεις ένας καινούργιος άνθρωπος. Μην αφήσεις αυτή την ευκαιρία να σου φύγει.

 

Σχετικά άρθρα