Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

O μοναδικός Σωτήρας του κόσμου

 

Το ξέρεις, ότι βρίσκεσαι μπροστά στα μάτια του Θεού και θέλεις, δεν θέλεις είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου;

Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Θεός σε δημιούργησε για τον Εαυτό Του. Θέλει να Τον δοξάζεις και να Τον τιμάς. ΄Οταν δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο του έδωσε μια εντολή αλλά και μια ευθύνη. Η ευθύνη που είχε ήταν να ακούσει τη φωνή Του. Το ίδιο είναι και με σένα. Η φωνή του Θεού έρχεται μέσα από το Ευαγγέλιο που σου χάρισε στη γλώσσα σου. Πρέπει να ξέρεις ότι η ευθύνη που έχεις είναι ανεξάρτητη από το αν την αποδέχεσαι ή την απορρίπτεις, την γελοιοποιείς ή την αποσιωπάς.

Ξέρεις ότι αυτό που σε χωρίζει απ΄ το Θεό είναι η αμαρτία ;              
Η αμαρτία είναι αυτό που σε εμποδίζει να ανταποκριθείς στην εντολή Του. Η Αγ, Γραφή λέει: «΄Ολοι οι άνθρωποι αμαρτήσανε και υστερούνται της δόξας του Θεού »  Ρωμ.γ 23 .
 Η δήλωση της Γραφής, λέει καθαρά ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την κρίση του Θεού. Ούτε τα καλά σου έργα, ούτε το καλό σου όνομα, ούτε η ένταξή σου σε κάποια εκκλησία, ούτε η δικαιοσύνη σου, που μπορεί να πιστεύεις ότι είναι εντάξει στα μάτια του Θεού.  Και ξέρεις κάτι; Κάθε προσπάθεια σου να σταθείς μπροστά στα μάτια του Θεού με τις δικές σου δυνάμεις, καταδικάζεται απ΄ Αυτόν. Θα με ρωτήσεις γιατί ; Γιατί δεν έχεις μέσα σου το Πνεύμα του Θεού. Και δεν το έχεις, επειδή δεν έχεις δεχθεί τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό και μοναδικό Σωτήρα. Και αυτόν τον άνθρωπο, τον φυσικό, που δεν έχει αναγεννηθεί, με τον Πνεύμα του Θεού τον περιμένει αιώνιος θάνατος. Σε ρωτώ, συμφωνείς ή θέλεις να ξεφύγεις ; 

Το ξέρεις ότι η φύση τού Θεού είναι αγάπη και δεν θέλει τον θάνατο του αμαρτωλού ;              
Ο Θεός θέλει να μετανοήσεις και να ζήσεις! Αυτός είναι ο λόγος που έστειλε τον μονογενή Υιό Του, για να ψάξει και να σώσει τον χαμένο αμαρτωλό, που είσαι εσύ κι εγώ. Αυτή είναι η πιο μεγάλη απόδειξη τής αγάπης του Θεού. Το έργο αυτό του Θεού και ή άγια αυτή πρόθεση Του, είναι αρκετή για να σε κάνει να τον εμπιστευθείς. ΄Ολη η αποτυχημένη και ξεπεσμένη ζωή σου, είναι δυνατόν ν΄ αλλάξει μονομιάς και η ζωή σου να πάρει άλλο νόημα. Ο Θεός είναι σπλαχνικός, γεμάτος αγάπη και κανένα δεν διώχνει από κοντά Του. 
Τόλμησε να Τον επικαλεσθείς και να ομολογήσεις την αμαρτία σου. Πες Του: «Κύριε Ιησού, σ΄ ευχαριστώ για τη θυσία Σου.» Ή προτιμάς  να αμελήσεις  μια τόσο μεγάλη σωτηρία ;

Ξέρεις ότι ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός τού Θεού, ήρθε στο κόσμο για σένα προσωπικά ;              
Ήρθε, ώστε μέσω των παθημάτων Του και του θανάτου Του να σωθούν όλοι οι χαμένοι αμαρτωλοί σαν και μένα και σένα. Δέχτηκε  πάνω Του τη καταδίκη τού Θεού για την αμαρτία μας πληρώνοντας με τον θάνατο Του ό,τι εμείς χρωστούσαμε. Το Άγιο Του αίμα που χύθηκε στο Σταυρό του Γολγοθά, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία. Ο Χριστός, χάρισε στον καθένα που ειλικρινά μετανοεί και πιστεύει, αιώνια ζωή και την τελική απολύτρωση. Τον δέχθηκες μήπως εσύ ή ακόμη αναβάλλεις ;

Ξέρεις, ότι αν αναγνωρίσεις την αμαρτία σου και πιστέψεις στο πρόσωπο και το έργο τού Ιησού Χριστού, η σωτηρία σου είναι απόλυτα εξασφαλισμένη;              
Από το δικό σου « ναι » σ΄ αυτό που έκανε ο Χριστός, εξαρτάται το αν θα ζήσεις, όχι μόνο εδώ σ΄ αυτή τη ζωή αλλά και στην αιωνιότητα συντροφιά με τον Δημιουργό σου! 
 Η πίστη σ΄ αυτό το έργο του Χριστού, δεν είναι ένα απλό πιστεύω, ότι αυτό είναι αλήθεια ή ότι το παραδέχομαι. Η πίστη αυτή έχει το στοιχείο της αναγνώρισης, αλλά και μιας απόφασης να παραδόσεις στον Χριστό ολόκληρη τη ζωή σου. Και αυτό δεν είναι μια θυσία που σε κάνει να την σκέπτεσαι, όταν ξέρεις ότι «Αυτός σε εξαγόρασε από την κατάρα του νόμου γενόμενος κατάρα υπέρ ημών ». Γαλ.γ΄13.

Ξέρεις ότι ο Χριστός θα ξανάρθει;              
Θα έρθει για να πάρει μαζί Του αυτό, που δικαιωματικά, με τον θάνατό Του στο σταυρό Τού ανήκει. Έρχεται για να πάρει την κληρονομιά που θα του δώσει ο Πατέρας Θεός.
«Οι βασιλείες του κόσμου έγιναν του Κυρίου, και του Χριστού αυτού, και θέλει βασιλεύσει εις τους αιώνες των αιώνων ». Αποκ ια 15.  Μακάρι αυτή η αποκάλυψη του ερχομού Του σ΄ όλη Του την μεγαλειότητα, να γίνει η αιτία, να δώσεις στον Χριστό ολόκληρη τη ζωή σου.

Ξέρεις ότι κάποτε θα ομολογήσεις ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος;               
Έτσι λέγει η Αγ. Γραφή:
«..θακλίνει εις το όνομα του Ιησού κάθε γόνυ επουρανίων, επιγείων και καταχθονίων και κάθε γλώσσα θα ομολογήσει ότι ο Ιησού Χριστός είναι Κύριος εις δόξα Θεού Πατρός ».  Φιλιπ. β΄10-11.
 Σήμερα σε καλεί ο Θεός να αποφασίσεις με τη θέλησή σου, να δεχθείς  τον Ιησού Χριστό. Ποτέ δεν θα σε πιέσει, θα σε περιμένει. Αλλά θέλω να σε ρωτήσω θα θελήσεις να αγνοήσεις τόσο επιπόλαια αυτή την περίοδο της χάρης ; 

Πάρε σήμερα την απόφαση και δέξου τον Ιησού Χριστό Σωτήρα σου. Ευχαρίστησέ Τον από την καρδιά σου, για τη σωτηρία Του. Θα σου χαρίσει  το Πνεύμα Του και τη βεβαιότητα της σωτηρίας της ψυχής σου. Και τότε, θα Τον ακολουθείς και θα Τον υπηρετείς πάντοτε με χαρά.

Ξέρεις, τώρα πρέπει να πάρεις μιά θέση.               
Η απόφαση που θα πάρεις σήμερα υπέρ ή κατά του Χριστού έχει μελλοντικές συνέπειες. Ο Θεός θα σου ζητήσει εξηγήσεις την ημέρα που ο Ιησούς  Χριστός θα ξανάρθει. Κι αυτή η ημέρα είναι μεγάλη και επιφανής. Ποτέ δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις αυτή την συνάντηση μαζί Του. Η Αγ. Γραφή, μιλά ξεκάθαρα γι΄ αυτό το γεγονός:
«Τούς καιρούς λοιπόν της αγνοίας παραβλέψας ο Θεός τώρα παραγγέλει εις όλους τους ανθρώπους πανταχού να μετανοήσουν, διότι προσδιόρισε ημέρα εις την οποία θα κρίνει την οικουμένη εν δικαιοσύνη δια μέσου ανδρός τον οποίο διόρισε και έδωσε σε όλους βεβαίωση αναστήσας αυτόν εκ νεκρών ». Πράξ. Αποσ. ιζ 30-31.
 

 Θέλεις να δεχθείς τώρα τον Ιησού Χριστό σαν μοναδικό Σωτήρα της ψυχής σου; Ή θέλεις να Τον συναντήσεις κάποτε σαν Κριτή σου; Το τώρα είναι δικό σου. Το αύριο είναι άγνωστο. Κάποιος είπε: Το αύριο είναι το σήμερα του Σατανά. Δέξου Τον τώρα θα είσαι ευτυχής.

 

Σχετικά άρθρα

Η χάρης του Χριστού

Προφητείες