Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Ένας άγνωστος ήρωας

Πριν είκοσι περίπου αιώνες πολέμησε ένας για σένα, προτού ακόμη γεννηθείς. Πολέμησε ένα σκληρότατο αγώνα, έναν αγώνα στον οποίο τραυματίστηκε και έχυσε αίμα και προχώρησε ακόμη περισσότερο: “Πέθανε”! Ο αγώνας εκείνος ήταν για σένα! Εκείνος έχυσε αίμα για να κανονίσει τη τύχη της ψυχής σου! Αυτός ο ήρωας που σε είδε δια μέσου των αιώνων και σε αγάπησε, είναι ο Ιησούς Χριστός!

Και τώρα μπορείς να επικοινωνήσεις με τον καρφωμένο στο Γολγοθά Ιησού και να πάρεις μια μικρή ιδέα από τους πόνους Εκείνου για σένα και την αυτοθυσία Του για την αιώνια τύχη σου! Να πάρεις απλώς “μια ιδέα” γιατί τα παθήματα του Χριστού πάνω στο σταυρό δεν ήσαν μονάχα πόνοι σωματικοί, αλλά ήσαν κάτι φριχτότερο, ήσαν πόνοι της ψυχής! Γιατί όμως αυτό; Γιατί ξετυλιγόταν πάνω Του και μέσα Του, το μεγάλο μυστήριο της αντικαταστάσεως μας. Ο Χρι- στός βάσταζε πάνω Του τις αμαρτίες σου, τις αμαρτίες μου και τις αμαρτίες όλου του κόσμου, δεχόμενος τη κρίση τους. Αυτός – ο αναμάρτητος Υιός του Θεού – έβαλε το στήθος Του μπροστά, για να προστατεύσει πίσω του όλα τα δυ σεκατομμύρια των αθανάτων ψυχών που θα πίστευαν στη λύτρωση Του.Δέχτηκε με τη θέληση του πάνω στο σταυρό τους κεραυνούς της Θείας κρίσης εναντίον της αμαρτίας μας, για να εξασφαλίσει την αιώνια ζωή, τη μακάρια ένδοξη αιωνιότητα. Αυτό το έργο, αυτό τό μέγιστο έργο είναι ηρωϊσμός της αγά- πης του Θεού! ΄Οπου υπάρχει αγάπη γίνεται “αντικατάσταση” για τη σωτηρία του αγαπομένου.

Παρόμοια αντικατάσταση, αλλά αφάνταστα σοβαρότερη και σπουδαιότερη, έκαμε η αγάπη του Θεού με τον Χριστό, χάρη της σωτηρίας της δικής σου ψυχής.

Σκέψου λοιπόν αυτή τη στιγμή, σκέψου τον Πολεμιστή, τον ΄Ηρωα που άφησε τη δόξα του ουρανού κι ήλθε εδώ κάτω στο κόσμο μας κι υπέφερε αφάνταστες οδύνες σωματικές και πνευματικές για την αιώνια σωτηρία σου. Άκουσέ τον να λέει: «Περίλυπος είναι η ψυχή μου έως θανάτου» Παρακολούθησέ τον όταν του προσφέρουν ξύδι και χολή. Εμβάθυνε μέσα στην προφητεία του Δαβίδ, που πρό λεγε πριν 1050 χρόνια το μαρτύριό Του. «ξεχύθηκα ως ύδωρ και εξαρθρώθηκαν όλα τα οστά μου, η καρδιά μου έγινε σαν το κερί λιώνει στα εντόσθια μου Η δύναμη μου ξεράθηκε σαν όστρακο και η γλώσσα μου κολλήθηκε στο λάρυγγά μου. Τρύπησαν τα χέρια μου και τα πόδια μου» Ψαλμ. κβ 14-15 Και άκουσε τη κραυγή της αγωνίας Του: «Θεέ μου, Θεέ μου γιατί με εγκατέλειπες;» Μαρκ.ιε 34

Σκέφθηκες λοιπόν γιατί εγκαταλείφθηκε; Η απάντηση είναι ότι εγκαταλείφθηκε προς καιρό για τη σωτηρία σου καθώς και για όλου του κόσμου. Γιατί μέσα στον άγιο εκείνο χώρο, μέσα στο τρίσβαθο της συνείδησης του Χριστού, συναν- τήθηκαν ο Άγιος Θεός αφ΄ ενός, κι ο αντιπρόσωπος του ενόχου ανθρώπου αφ΄ ετέρου. Εκεί η ανθρώπινη αμαρτία θρηνήθηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε, καθώς έπρεπε να γίνει, αφού εμείς δεν μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε ποτέ την απαίτηση της Θείας δικαιοσύνης. Η ηθική επανόρθωση κάνει τις ώρες εκείνες του μαρτυρίου του Χριστού μια μοναδική στιγμή στην ιστορία της αιωνιότητας και γίνεται το σύνθημα της επιστροφής του δημιουργήματος προς τον Θεό! Ο ποιητής «Κ.Μεταλληνός» θα γράψει:


Κι η κάθε δράξα το αίμα που κυλάει
Για ένα αμαρτωλό μιλάει
Κι αγάπη αχνοβολάει. 

Αμέτρητες κατρακυλούνε
Αμέτρητα αντηχούνε
Αμαρτωλών ονόματα
Αυτών που θα σωθούνε 

Σήκωσε λοιπόν το πνεύμα σου τη στιγμή αυτή που διαβάζεις τις γραμμές αυτές πάνω στον ουρανό που βρίσκεται ο αναστημένος και δοξασμένος Σωτήρας σου και στείλε του από την καρδιά σου ένα «ευχαριστώ» τη «λατρεία» σου. Εκείνος τραυματίστηκε για να σου εξασφαλίσει την ουράνια πατρίδα. Εσύ δεν πέθανες, Εκείνος πέθανε για να σε πλύνει και καθαρίσει με το αίμα Του από κάθε αμαρτία Εσύ κι εγώ είμαστε άνθρωποι αμαρτωλοί, Εκείνος όμως «δεν έκαμε αμαρτία, ουδέ ευρέθη δόλος εν τω στόματι αυτού» Α΄Πετρ. β22 «Τόσον αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε τον Υιό αυτού τον μονογενή έδωσε δια να μην απολεσθεί πας ο πιστεύων εις αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνιο» Ιωάν. γ 16

 

Βλέπεις λοιπόν, ότι τώρα μπορείς να υψωθείς και να επικοινωνήσεις με τον μεγάλο Πολεμιστή και Ήρωα που κανόνισε τη σωτηρία σου. Και εάν μέχρι σήμερα απορροφημένος από τη βιοπάλη δεν έδωσες την πρέπουσα προσοχή να τον γνωρίσεις, μη χάσεις την ευκαιρία τώρα να ζητήσεις ένα ευαγγέλιο και να το μελετάς. Θα παρηγορηθείς, θα ανακουφισθείς, θα χαρείς και θα αποκτήσεις ένα καινούργιο Φίλο, έναν ανεκτίμητο Σωτήρα, έναν παντοδύναμο Λυτρωτή. ΄Ετσι ο κύκλος της γνωριμίας σου θα έχει αυξήσει κατά τον νέο Φίλο που γνώρισες. Αν εκτιμήσεις τη γνωριμία και τη φιλία Του θα είναι αόρατα πάντοτε μαζί σου, θα διευθύνει τα βήματα σου εδώ κάτω στη ζωή, θα σου δίνει φως, ειρήνη και χαρά και τέλος θα σε οδηγήσει μαζί του στον ουρανό, στην αιώνια και θεία δόξα.

 

Σχετικά άρθρα

Η χάρης του Χριστού

Προφητείες