Υπάρχει Θεός;

Εκτύπωση

 

Στα πεσμένα φύλλα του δάσους υφαίνει μια αράχνη το δίχτυ της. Δεν έχει δει ποτέ της κάποιον άνθρωπο, επειδή είναι ικανή να βλέπει μόνο σε απόσταση 8 εκατοστών. ΄Ο,τι υπάρχει πέρα των 8 εκατοστών, δεν ανήκει στον κόσμο της. Πιστεύει ότι είναι η υψηλότερη μέσα σ΄ ολόκληρη τη δημιουργία
Δίπλα της υφαίνει το δίχτυ της μια άλλη αράχνη. Η πρώτη τεντώνει το λαιμό της και ρωτά τη διπλανή της αράχνη: «έχεις δει ποτέ κάποιον άν-ρωπο»; «Ποτέ» απαντά. «Ούτε κι εγώ απαντά ειρωνικά η άλλη» και ξεσπάνε και οι δύο σ΄ ένα σαρκαστικό γέλιο.
Μερικά μέτρα από τις αράχνες προχωρεί ο Δασοφύλακας. Οι αράχνες δεν τον βλέπουν και παραμένουν στην αρχική τους αντίληψη και πίστη! «΄Ανθρωπο; Χα, χα, χα. Ποτέ δεν είδαμε κάποιον άνθρωπο!
Οι αράχνες λοιπόν δεν έχουν δει άνθρωπο και η λογική τους, τους λέει ότι αφού δεν είδαν, επομένως δεν υπάρχει.

Ίσως και συ ο λογικός άνθρωπος να σκέπτεσαι όπως η αράχνη. «Θεός; χα, χα! Ποτέ δεν είδα, ούτε συνάντησα τον Θεό, άρα δεν υπάρχει! Στην Αγία Γραφή διαβάζουμε: «είπε ο άφρων μέσα στην καρδία του, δεν υπάρχει Θεός». Ψαλμ. ιδ 1. Ο Θεός, ο Δημιουργός του Σύμπαντος ζει έξω από τον ορίζοντά σου. Το ό,τι ζεις είναι απόδειξη της ύπαρξής Του. Και συ την αμφισβητείς. Αυτός όμως ενδιαφέρεται για σένα. Σε αγαπά και η θεϊκή αγάπη Του θέλει να σε κάνει ευτυχισμένο.