Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Πάσχα: Το αίμα του Ιησού Χριστού καθαρίζει

stavros-stekomaiO Tσαρλς Φύνεϋ ένας μεγάλος κήρυκας του ευαγγελίου, διηγείται την ακόλουθη ιστορία. Κάποτε μια εκκλησία είχε ένα πρόγραμμα αναζωπύρωσης και το κεντρικό θέμα ήτανε από την πρώτη επιστολή του Ιωάννου κεφ. α, 7

«Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.»

Το πρώτο βράδυ ενώ έμπαινε ο Φύνεϋ στην εκκλησία, ένας άνδρας τον σταμάτησε και τον ρώτησε: Είσαι ο κ. Φύνεϋ;

 

Ναι, του απάντησε. Θέλω να ξέρω αν μπορείτε μετά το κήρυγμα σας να έρθετε στο σπίτι μου να μου μιλήσετε για την ψυχή μου; Ευχαρίστως του απάντησα. Στην συνέχεια ο Φύνεϋ προχώρησε μέσα στην αίθουσα και μερικοί που τον είδαν, του είπαν: Τι θέλει αυτός ο άνθρωπος αδελφέ Τσάρλς; Μου ζήτησε να πάω στο σπίτι του μόλις τελειώσει το κήρυγμα. Όχι, μη το κάνεις αυτό. Λυπάμαι είπε ο Φύνεϋ αλλά του έδωσα ήδη υπόσχεση. Ο Φύνεϋ όταν τελείωσε το κήρυγμα του, ξεκίνησε για το σπίτι τού ανθρώπου αυτού.

peristrofoΌταν έφθασε, ο άνθρωπος αυτός τον περίμενε στην πόρτα του και αφού τον έπιασε από το χέρι του είπε ελάτε μαζί μου μέσα. Αφού ξεκλείδωσε την πόρτα, τον οδήγησε σ’ ένα γραφείο και του προσέφερε ένα κάθισμα. Στην συνέχεια έβγαλε από το συρτάρι του ένα περίστροφο και κρατώντας το στο χέρι του είπε: Δεν θέλω να σου κάνω κανένα κακό. Επιθυμώ απλά να σου κάνω μερικές ερωτήσεις «Τι εννοούσες με αυτό που είπες χθες βράδυ στο κήρυγμα σου»; Τι είπα δεν θυμάμαι. Είπες «ότι το αίμα του Ιησού Χριστού, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία». Και ο Φύνεϋ του απάντησε, έτσι λέει ο Θεός! «Το βλέπεις αυτό το περίστροφο, είναι δικό μου, έχει σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους. Τους δύο σκότωσα εγώ προσωπικά. Υπάρχει ελπίδα για ένα άνθρωπο σαν και μένα»; Ναι του είπε ο Φύνεϋ «το αίμα του Ιησού Χριστού καθαρίζει ημάς από κάθε αμαρτία».

Αυτός ο άνθρωπος συνέχισε, θέλω να σου κάνω ακόμη μία ερώτηση: «Πίσω από αυτόν το τοίχο είναι μια μεγάλη αίθουσα και πουλάω κάθε είδος ποτό και πολλές φορές παίρνω και την τελευταία δεκάρα από τα παιδιά και τις γυναίκες, αυτών που έρχονται εδώ μέσα. Μερικές φορές ήρθαν γυναίκες με τα μωρά τους και με δάκρυα στα μάτια με παρακαλούσαν να μην πουλήσω άλλο αλκοόλ στους άνδρες τους. Υπάρχει ελπίδα για ένα άνθρωπο σαν εμένα»; Ο Φύνεϋ του ξανάπε το ίδιο εδάφιο.

Εν συνεχεία του έδειξε ένα διπλανό δωμάτιο και του είπε, ότι διατηρούσε μια χαρτοπαιχτική λέσχη μέσα στην οποία πολλοί οικογενειάρχες χάνουν τα χρήματά τους και οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους στερούνται το ψωμί τους. Υπάρχει ελπίδα για μένα κ. Φύνεϋ; Και η απάντηση μου ήταν η ίδια, με το εδάφιο από τον αληθινό λόγο του Θεού.

Αλλη μια ερώτηση θέλω να σου κάνω και μετά μπορείς να φύγεις. Εδώ πιο κάτω είναι ένα διώροφο σπίτι. Είναι δικό μου. Η γυναίκα μου και 11χρονη κόρη μου ζουν μέσα σ’αυτό. Την γυναίκα μου, παντρεύτηκα από έρωτα, όταν όμως αργότερα ανακάλυψε, την δουλειά που κάνω απογοητεύτηκε. Την ζωή της μετά τον γάμο μας την έκανα κόλαση στη γη. Πολλά βράδια γύριζα μεθυσμένος, την έδερνα, την έβριζα, και την κλείδωνα έξω από το σπίτι. Πριν ένα μήνα γύρισα μεθυσμένος και η γυναίκα μου θέλησε να μου κάνει παρατήρηση. Τότε άρχισα να την κτυπώ. Η μικρή μας κόρη προσπάθησε να μπει στην μέση και εγώ την έσπρωξα και την πέταξα σ’ ένα τζάκι, εκεί δίπλα. Το χέρι της κάηκε ολόκληρο. Υπάρχει ελπίδα για μένα κ. Φύνεϋ; Τότε, τον έπιασα δυνατά από τον ώμο και του είπα: «Τι άνθρωπος είσαι εσύ. Έχεις μια τέτοια μαύρη ιστορία, αλλά ο Θεός λέει, «ότι το αίμα του Ιησού Χριστού, του Υιού αυτού μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία ».

skeptikos2Ο άνθρωπος αυτός με ικανοποίηση στην καρδιά του με ευχαρίστησε και μου είπε: Προσευχήσου για μένα. Αύριο το βράδυ θα έρθω στην συνάθροιση. Την άλλη μέρα το πρωί άρχισε να καταστρέφει κάθε τι που τον συνέδεε με την αμαρτία. Τα χαρτιά, τα έριξε στη φωτιά και πήγε στο σπίτι του και κάθισε στο δωμάτιό του. Η γυναίκα του, φώναξε την μικρή κόρη τους και της είπε: «Μαργαρίτα, πήγαινε και πες του Μπαμπά, ότι το πρόγευμα είναι έτοιμο». Η Μαργαρίτα πήγε και ανήγγειλε το πρόγευμα στο πατέρα της, αλλά ο άνθρωπος αυτός της είπε: «αγαπημένο μου παιδί, όχι δεν φαω σήμερα». Το κοριτσάκι έτρεξε γρήγορα στην Μαμά του και της είπε: «Μαμά, ο μπαμπάς με είπε, «αγαπημένο μου παιδί» Η Μητέρα της είπε, Μαργαρίτα σίγουρα δεν κατάλαβες. Πήγαινε πάλι και πες του να κατέβει στο τραπέζι. Η Μαργαρίτα πήγε για δεύτερη φορά, αλλά αυτή την φορά την ακολούθησε και η Μητέρα της. Ο Πατέρας μόλις κατάλαβε την μικρή κόρη του, της είπε, Μαργαρίτα πλησίασε. Το κοριτσάκι, δειλά-δειλά σχεδόν τρέμοντας πλησίασε κοντά του κι εκείνος την πήρε στην αγκαλιά του, έσφιξε το πρόσωπο του στο πρόσωπο της και έκλαιγε. Η γυναίκα του που στεκόταν στην πόρτα, δεν ήξερε τι είχε γίνει. Μετά από λίγο ο άνθρωπος την κατάλαβε και την παρεκάλεσε να έλθει κοντά του. Την πήρε στην αγκαλιά του, έβαλε τα χέρια του γύρω από τα δύο πρόσωπα που είχε αγαπήσει, αλλά και τόσο πολύ είχε τυραννήσει και ξέσπασε σε λυγμούς. Ύστερα από λίγα λεπτά συνήλθε και τους είπε: «Γυναίκα μου, αγαπημένο μου παιδί, μη φοβόσαστε πια. Έχετε ένα καινούργιο σύζυγο και ένα καινούργιο πατέρα. Το ίδιο βράδυ, πατέρας, σύζυγος και κόρη, πήγαν στην εκκλησία και εκεί έδωσε ο Τσαρλς Φύνεύ την καρδιά του στον Ιησού Χριστό, του Οποίου το αίμα καθαρίζει από κάθε αμαρτία.

Πόσο ζωντανά είναι τα λόγια του Θεού! Τι αλλαγή φέρνουν στην καρδιά του ανθρώπου που θα αναγνωρίσει την αμαρτία του, την άρνηση του στον Θεό και θα μετανοήσει! Θα ήθελες αλήθεια να δώσεις την ζωή σου στον Ιησού Χριστό να την κυβερνήσει, να την κάνει ευτυχισμένη, χαρούμενη και κυρίως απαλλαγμένη από κάθε ενοχή που σε βασανίζει; Θυμήσου τ’ αληθινά κι ευλογημένα λόγια του Θεού. «Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζουν την καρδιά μας από κάθε αμαρτία» Φυσικά, την δική σου καρδιά μπορεί να μην βαραίνουν τέτοιες ενοχές, όπως του Τσαρλς Φύνεϋ, αλλά μ’ αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ένοχος στα άγια μάτια του Θεού με διάφορες άλλες αμαρτίες. Ο Θεός μας βεβαιώνει ότι όποιος δεν πιστεύει στο πρόσωπο και ο έργο του Ιησού Χριστού, του Υιού αυτού, έχει την οργή του Θεού. Στο ευαγγέλιο ο Ιωάννης γράφει: «όστις πιστεύει εις τον Υιό, έχει ζωή αιώνιο, όστις όμως απειθεί εις τον Υιό του Θεού δεν θέλει ιδεί την ζωή, αλλά η οργή του Θεού μένει επάνω αυτού». Να ξέρεις ότι η άρνηση του ανθρώπου να δεχτεί τον Χριστό, είναι μια αμαρτία που δεν θα συγχωρηθεί ποτέ. Τι θα κάνεις;

Σχετικά άρθρα

Η χάρης του Χριστού

Προφητείες