Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Περιπλάνηση και ταξίδι η ζωή μας


Σίγουρα θα το έχεις αντιληφθεί, πως η ζωή μας μοιάζει μ΄ ένα ταξίδι. Και θα το έχεις προσέξει πως το καραβάκι της ζωής μας πλέει σε πολύ ταραγμένα νερά. Πολύ ανήσυχη έγινε η εποχή μας και προβληματική.΄Αγχος, αγωνία, ανασφάλεια και αβεβαιότης διακατέχει τους πάντας. Οι εφημερίδες, τα περιοδικά συχνά βεβαιώνουν ότι κατευθυνόμαστε στην εξαφάνιση και τη καταστροφή. Και μ΄αυτές τις διαπιστώσεις πώς να μην ανησυχεί ο άνθρωπος ; Αυτή είναι και η εξήγηση με τα εκατομμύρια των τουριστών που μετακινούνται κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Περιπλανιούνται από τόπο σε τόπο και εκφράζουν έτσι την ανησυχία τους και την αβεβαιότητά τους.

Στους νέους γίνεται πιο έντονη αυτή η ανησυχία, καθώς ζητούν κάποιο προσανατολισμό. Είναι εντελώς φυσιολογικό να αναζητούν να μάθουν από πού έρχονται, πού βρίσκονται και προς τα που κατευθύνονται. Οι μεγάλοι δεν τους βοήθησαν. Νιώθουν μάλιστα οι νέοι ότι οι μεγάλοι τους ξεγέλασαν και τους εξηπάτη σαν. Ετσι εξηγείται κι η έλλειψη σεβασμού σε κάθε τι που θεωρείται σαν κατεστημένο, σε κάθε μέτρο και ισορροπία με τα ξεσπάσματά τους. Μ΄ όλα αυτά δείχνουν την εσωτερική ανησυχία τους.

Πώς εξηγείται όταν κόβει τα μαλλιά και ξυρίζει το κεφάλι του και άλλοτε όταν αφίνει τα μαλλιά του ώστε να δημιουργεί ερωτήματα σε πιό φύλο ανήκει. Γιατί η κοπέλλα κονταίνει τη φούστα της σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μη καταλαβαίνει πόσο φτηνή γίνεται ή τη μακραίνει σε σημείο που να σκουπίζει το δρόμο. Δεν είναι δυνατό αλλιώς να εξηγηθούν, παρά μια εξωτερίκευση της αναστάτωσης που κρύβεται μέσα στη ψυχή τους. Σέρνει τα βήματα του ο άνθρωπος μέσα στη ζωή άσκοπα και κάνει αυτές τις εναλλαγές, πέφτει απ το ένα άκρο στο άλλο αναζητόντας κάτι που ο ίδιος δεν το έχει προσδιορίσει. Φοράει τη μια μάσκα και μετά την άλλη και μάταια προσπαθεί να παίξει τον ένα και τον άλλο ρόλο επάνω στο σκηνικό της ζωής. Ο Κάϊν σκότωσε τον αδελφό του και καταδικάστηκε από τον Θεόν να περιπλανιέται πάνω στη γη και να μη βρίσκει πουθενά ησυχία.
Ετσι κι ο άνθρωπος φονιάς της ψυχής του περιφέρεται στο κόσμο χωρίς να μπορεί να βρει πουθενά τη γαλήνη που ποθεί.

Και ακριβώς έτσι τον βλέπει το μάτι του προφήτη «Οι ασεβείς είναι σαν τη ταραγμένη θάλασσα που δεν μπορεί να ησυχάσει και τα κύματα της ξεβράζουν βούρκο και λάσπη» (Ησαϊας νζ 20)
Αγαπητέ μου σε βεβαιώνω πως δεν θα μπορέσεις και συ να ησυχάσεις, να ηρεμήσεις, και να ισορροπήσεις σ΄αυτή τη ζωή, αν δεν αράξεις στην αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που είναι ο ίδιος η Ζωή και η Ειρήνη. Κατάλαβέ το είσαι πλασμένος από το Θεό, για τον Θεό και μονάχα κοντά Του θα βρεις εκείνο που λαχταράς. Ο Απ. Παύλος, ο άνθρωπος που γνώρισε και πειραματίστηκε τον Ιησού, μας βεβαιώνει ότι καθένας που θα δεχθεί τον Χριστόν στη καρδιά του με πίστη, θα είναι «εν αυτώ πλήρης» (Κολοσ.β 10)

H μόλυνση

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες, οι ειδικοί για τις τροφές και το περιβάλλον μιλούν για επικίνδυνες μολύνσεις. Μόλυνση της ατμόσφαιρας, μόλυνση της θάλασσας, μόλυνση του περιβάλλοντος κ.ο.κ. Και μας προειδοποιούν για τους κινδύνους που διατρέχει η ζωή μας, αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση κι αν δεν σταματήσει η κάθε είδους μόλυνση. O αέρας που αναπνεύουμε είναι μολυσμένος σε βαθμό επικίνδυνο για τα πνευμόνια μας. Τα καυσαέρια που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα, αεροπλάνα κι οι Βιομηχανίες όλα μας απειλούν. Η θάλασσα που περιμένουμε να τη χαρούμε το καλοκαίρι, είναι γεμάτη από πίσσα και τα διάφορα κατάλοιπα του πετρελαίου που ρίχνουν τα καράβια και από τα ναυάγια των πετρελαιοφόρων που προσαράζουν κάθε λίγο στις ακτές. Τα εργοστάσια και τα διϋλιστήρια που βρίσκονται κοντά στις παραλίες, ξεχύνουν διαρκώς βρωμιές...

Από την άλλη μεριά, μας λένε πως πολλά από τα τρόφιμα που μεταχειριζόμαστε έχουν βλαβερές ουσίες. Τα υπερβολικά χημικά λιπάσματα στις καλλιέργιες, οι ορμόνες στο κρέας που τρώμε, οι τρελλές αγελάδες, μπορούν να φέρουν ξαφνικά απροσδόκητο κακό στον οργανισμό μας. Για φαντάσου! Παίρνεις λίγο κρέας να ψήσεις και σκέπτεσαι ότι έχει δηλητήρια που μπορούν να σου προκαλέσουν καρκίνο και ένα σωρό άλλες διαταραχές.

Δεν ξέρω πως θα βρεθεί η άκρη και πως θα αντιμετωπισθούν όλα αυτά τα προβλήματα διατροφής και άλλα. Εκείνο όμως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι άνθρωποι ασχολούνται με την εξωτερική ρύπανση και δεν στρέφονται στην πνευματική μόλυνση. Αυτή τη μόλυνση που δηλητηριάζει και σκοτώνει τη ψυχή του ανθρώπου. Και αυτή είναι τόσο διάχυτη, από τότε που πρωτομπήκε στην ανθρώπινη ζωή, ώστε κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει απ΄αυτή μόλυνση. Ο Απ. Παύλος στην επιστολή του προς τον Τίτο κεφ. 1/α 15 προειδοποιεί και λέει ότι ο νους και η συνείδηση των ανθρώπων που ζουν στο μολυσμένο περι βάλλον της απιστίας, είναι «μεμιασμένα», δηλαδή μολυσμένα.

Επί τέλους η μολυσμένη ατμόσφαιρα και τα μολυσμένα τρόφιμα μπορούν να βλάψουν το σωματικό οργανισμό μας. Τι γινεται όμως με το πνεύμα μας με τη ψυχή μας ; Ο Χριστός είπε πως ο άνθρωπος δεν μολύνεται από τα φαγητά, αλλά από τις ακαθαρισίες που βγαίνουν από την καρδιά του, τα πάθη και τις βρώμικες επιθυμίες. Και το ζητούμενο είναι πώς θα γλυτώσει ο άνθρωπος απ΄αυτή τη μόλυνση ;

Ενας τρόπος υπάρχει κι αυτός είναι μοναδικός, αλλη επιλογή δεν μπορεί να κάνει κανένας. Να αλλάξει καρδιά. Κι΄αυτό μόνο ο Χριστός μπορεί να το κάνει. Φυσικά με τη θέληση του ανθρώπου. Γιατί και η Γραφή που διαβάζουμε μας λέει ότι ο Χριστός ήλθε στο κόσμο μας για να μας σώσει από το μόλυσμα που λέγεται αμαρτία. Κι αυτή είναι το χειρότερο μόλυσμα, γιατί μολύνει τη καρδιά. Ο Χριστός πραγματοποίησε πριν δύο χιλιαδες χρόνια ένα έργο θαυμαστό. Πήρε τη θέση μας επάνω στο σταυρό και πλήρωσε όλο το χρέος των αμαρτιών μας και μας ελευθέρωσε από τη τυρανική κυριαρχία του Σατανά, που έφερε και το μολυσμό στη ζωή μας. Δέξου αυτό το θαυμάσιο έργο του Χριστού με πίστη στη καρδιά σου.

΄Ενα προσωπικό ερώτημα

«Είπε προς αυτούς ο Πιλάτος, τι λοιπόν να κάνω τον Ιησού τον λεγόμενο Χριστόν ;» Είναι ένα ερώτημα προσωπικό. Κάθε άνθρωπος είναι υποχρεωμένος ν΄απαντήσει. Φυσικά και συ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Ποιά απάντηση θα δώσεις ; Θα πρέπει να σου πω, πως είτε το θέλεις είτε όχι θα απαντήσεις. Δεν μπορείς να μείνεις μετέωρος, ούτε αναποφάσιστος. Ο Χριστός στέκεται ενώπιον σου και σε προκαλεί. Θα σε πληροφορήσω πως θα απαντήσεις με μία εκ των δύο απαντήσεων. Δεν έχεις άλλη επιλογή. Θα τον σταυρώσεις, ή θα τον κάνεις Βασιλιά σου. Θα τον δεχτείς όπως παρουσιάζεται Υιός Θεού που έγινε άνθρωπος για να σε σώσει, ή θα τον θεωρήσεις μεγάλο απατεώνα και σφετεριστή εξουσίας και θα τον καταδικάσεις.

Ξέρεις, ό,τι αποφασίσεις για τον Ιησού Χριστό που στέκεται μπροστά σου τώρα, θα καθορίσει και το τι θα κάνει Εκείνος για σένα στην αιωνιότητα. Εάν τον δεχτείς θα σε δεχτεί. Εάν του πεις φύγε, θα βρεθείς μια μέρα μεταξύ εκείνων που θα ακούσουν από το στόμα Του «φύγετε απ΄εμού» Τι θα κάνεις με τον Ιησούν τον λεγόμενον Χριστόν ;

Το ερώτημα είναι αναπόφευκτο. Απαιτεί απάντηση. Δεν θα τη ξεφύγεις. Σε συμβολεύσω να πάρεις τώρα μια απόφαση και να ανοίξεις τη καρδιά σου. Να αναγνωρίσεις ότι είσαι ένας αμαρτωλός, αποτυχημένος και ξεπεσμένος ενώπιον του Αγίου Θεού και να δεχτείς στη καρδιά σου με απλότητα τον Ιησού που ήρθε για να τακτοποιήσει την υπόθεση σου ενώπιον του Δίκαιου Θεού. Και δόξα στον Θεόν, το έκαμε. Πες τώρα απ την καρδιά σου « Κύριε Ιησού, Υιέ του Θεού του ζώντος σ΄ευχαριστώ και δέχομαι να κυβερνήσεις Εσύ τη ζωή μου.»

Σχετικά άρθρα