Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Αξία στο κουρέλι


Στη βιτρίνα κάποιου κοσμηματοπωλείου στεκόταν κάποιος νέος επαρχιώτης και παρατηρούσε τα διαμάντια και τα πολύτιμα κοσμήματα. Κατά σύμπτωση, ένας γέρος ρακοσυλλέκτης πέρασε δίπλα του,  είδε τον θαυμασμό και τον πόθο ζωγραφισμένα στο πρόσωπο του νέου και σταμάτησε. 
-Κοιτάς τα ωραία διαμαντικά;... τον ρώτησε ο γέρος.  Όλα αυτά που βλέπεις αγοράζονται με τούτα που έχω μέσα στο τσουβάλι μου! 
Aνοιξε τότε ο γέρος το παλιοτσούβαλο κι έδειξε στον επαρχιώτη νέο ένα σωρό κουρέλια που είχε μαζέψει κατά την περιοδεία του. 
-Αστειεύεσαι; του είπε ο νέος με ύφος κάπως περιφρονητικό. 
-Δεν αστειεύομαι καθόλου, απάντησε ο γέρος, έλα μαζί μου για να δεις και να θαυμάσεις.

Ο νέος με αρκετή περιέργεια ακολούθησε τότε τον γέροντα. Βγήκαν λιγάκι έξω από την πόλη κι έφτασαν σ' ένα μεγάλο εργοστάσιο. Εκεί έδειξε στο νέο μας μεγάλους όγκους κουρελιών που ζυμώνονταν σε διάφορα μηχανήματα και γίνονταν πολτός.  Παραπέρα, με άλλα μηχανήματα, ο πολτός αυτός πιεζόταν και γινόταν μεγάλα φύλλα χαρτί. Ύστερα άλλα μηχανήματα έκοβαν το χαρτί και τέλος η πρέσα του εθνικού νομισματοκοπείου τύπωνε καινούργια χαρτονομίσματα, με τους χρωματισμούς τους και τις νόμιμες υπογραφές τους. 
-Βλέπεις τι γίνονται τα κουρέλια; είπε τότε με κάποια ικανοποίηση ο γέρος προς το νεαρό. Τώρα έλα 'δω να σου δείξω, εξακολούθησε ο γέρος, το λουτρό των κουρελιών. 
-Τι είναι αυτό το λουτρό των κουρελιών; ρώτησε ο νέος.
-Είναι η πρώτη και απαραίτητη κατεργασία που γίνεται στα κουρέλια, χωρίς την οποία, όλη η εργασία που θαύμασες ως τώρα είναι αδύνατο να γίνει, απάντησε ο γέρος. Οδήγησε τότε τον νέο πάνω από μια μεγάλη δεξαμενή που έμοιαζε σαν  κόκκινη λίμνη.  Μέσα σ' αυτή ήταν βυθισμένοι μεγάλοι όγκοι κουρελιών.
-Και τι θέλουν εδώ μέσα τα κουρέλια; ρώτησε με περιέργεια ο νέος. 
-Μέσα σ' αυτό το νερό απάντησε ο γέρος, έχουν ρίξει μια χημική ουσία η οποία δίνει το κόκκινο χρώμα. Τα κουρέλια πρέπει απαραίτητα να περάσουν πρώτα από δω μέσα για ν' απολυμανθούν και να βγάλουν το χρώμα τους, ώστε ν' αποκτήσουν όλα ένα χρώμα. Ύστερα είναι κατάλληλα για την περαιτέρω κατεργασία, η οποία καταλήγει στο να κάμει τα κουρέλια δεκαχίλιαρα! 

Αγαπητέ αναγνώστη, ο τρόπος αυτός της μετατροπής του κουρελιού σε χαρτονομίσματα είναι πολύ διδακτικός. Κάθε άνθρωπος είναι αμαρτωλός και μοιάζει με το κουρέλι. Ο Θεός στην αγάπη Του για να σώσει τον αμαρτωλό, έδωσε τη θυσία του Χριστού, το Αίμα ως μέσο κάθαρσης από κάθε αμαρτία. Μετά από το σωτήριο αυτό λουτρό ο Θεός σφραγίζει τον πιστό με το Aγιο Πνεύμα και τον καθιστά παιδί του Θεού. Με τον τρόπο αυτό ο Θεός στο θαυμαστό σχέδιο της αγάπης Του μεταμορφώνει τον αμαρτωλό σε παιδί  Θεού, δηλ. ανυψώνει το κουρέλι στην ύψιστη αξία. 
Αγαπητέ αναγνώστη, ο άνθρωπος όσο κι αν είναι μεγάλος και αγαθός στα μάτια των άλλων ανθρώπων, είναι ατελής κι αμαρτωλός μπροστά στον Aγιο Θεό. Τέτοιος είσαι κι εσύ.  Αλλά δόξα στον Θεό που βρήκε μέσο να σώσει κι εσένα. Δόθηκες λοιπόν από καρδιάς σ' αυτή τη μεγάλη σωτηρία; Ποια είναι αυτή τη στιγμή η κατάστασή σου; Εξακολουθείς άραγε να μένεις άχρηστο κουρέλι μπροστά στον Θεό, ή πέρασες από τη δεξαμενή, καθαρίστηκες με το Αίμα του Χριστού και σφραγίστηκες με το Πνεύμα, αφού πήρες τον ένδοξο τίτλο "παιδί του Θεού"; 
Ο Θεός σε προσκαλεί στην ένδοξη και ανείπωτη δωρεά Του μέσα στον Ιησού Χριστό. Μην μένεις λοιπόν κουρέλι, αλλά τρέξε να πάρεις την άπειρη αξία την οποία ο Θεός είναι προθυμότατος να σου χαρίσει. Aκουσε πώς μιλάει ο Θεός μέσα από τις Γραφές: «Δεν υπάρχει δίκαιος ούτε ένας» (Ρωμ.3:10), «όλοι αμάρτησαν και στερούνται τη δόξα του Θεού» (Ρωμ.3:23). 

ΤΟ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ ΑΙΜΑ 
Αφού η Γραφή σού γνωστοποιεί ότι είσαι αμαρτωλός, σού φανερώνει κατόπιν τον Χριστό ως τον αντικαταστάτη σου μπροστά στον Θεό, ο οποίος έχυσε το αίμα Του πάνω στο Σταυρό, και πρόσφερε έτσι στον θεό ηθική επανόρθωση τέλεια για  λογαριασμό σου. Ο Θεός σε καλεί τώρα να πιστέψεις στην τακτοποίηση εκείνη του παθητικού σου, η οποία έγινε μέσω του Χριστού δηλ. να λουστείς στο αίμα του Χριστού και να βρεθείς καθαρός από κάθε αμαρτία. Να πώς σου μιλάει ο λόγος του Θεού: «το αίμα του Ιησού Χριστού, του Γιου του Θεού, μάς καθαρίζει από κάθε αμαρτία» (Α. Ιωαν.1:7). «Έχουμε την απολύτρωση διαμέσου του αίματος του Χριστού, την άφεση των αμαρτιών» (Κολ.1:4). «Έχουμε την άφεση των αμαρτημάτων σύμφωνα με τον πλούτο της χάρης Του» (Εφες.1:7). «Αυτοί έπλυναν τις στολές τους και τις λεύκαναν στο Αίμα του Αρνίου» (Αποκ.7:14).

Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ  
Αφού, αναγνώστη, πιστέψεις στη θυσία του Χριστού και καθαριστείς στο αίμα του Γολγοθά, σφραγίζεσαι τότε αμέσως από τον Θεό με την δωρεά του Πνεύματος του Θεού: «αφού πιστέψατε στον Χριστό, σφραγιστήκατε με το Aγιο Πνεύμα της υπόσχεσης» (Εφες.1:13). «Κι επειδή είστε γιοι ο Θεός έστειλε το Πνεύμα του Γιου Του στις καρδιές σας που κράζει, Αββά, Πατέρα» (Γαλ.4:6). «Αλλ' αν κάποιος δεν έχει το Πνεύμα του Χριστού, αυτός δεν είναι δικός Του» (Ρωμ.8:9).

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΝ ΤΩ ΧΡΙΣΤΩ 
Το να γίνεις από αμαρτωλός παιδί Θεού είναι χάρισμα και δώρο, το οποίο σε ανυψώνει από την απώλεια στην αιώνια σωτηρία και σε φέρνει στον θεϊκό προορισμό σου. Ο ακατάπαυστος στροβιλισμός της γης στο Διάστημα, η διαδοχή μέρας και νύχτας, των εποχών του έτους, όλη η κίνηση της φύσης τριγύρω σου, αποβλέπουν και σε περιμένουν να δεχτείς τον Χριστό και να γίνεις παιδί του Θεού. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής.
Μην αναβάλλεις λοιπόν αναγνώστη? είσαι ύπαρξη με προορισμό αιώνιο και θεϊκό, τον οποίο θα επιτύχεις μόνο μέσω του Χριστού. Aκουσε την αξία ή τη σπουδαιότητα της υιοθεσίας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού: «όσοι όμως Τον δέχτηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στ' όνομά Του» (Ιωαν.1:12).
 «Αφού μας προόρισε σε υιοθεσία διαμέσου του Ιησού Χριστού στον εαυτό Του, σύμφωνα με την ευδοκία του θελήματός Του, σε έπαινο της δόξας της χάρης Του, με την οποία μας χαρίτωσε με τον αγαπημένο Του» (Εφες.1:5-6).
 «Ώστε δεν είσαι πλέον δούλος, αλλά γιος.  Αν όμως είσαι γιος, είσαι και κληρονόμος του θεού διαμέσου του Χριστού» (Γαλ.4:7). 
«Δέστε τι είδους αγάπη έχει δώσει σε μας ο Πατέρας, ώστε να ονομαστούμε παιδιά του Θεού. Αγαπητοί, τώρα είμαστε παιδιά του Θεού κι ακόμα δεν φανερώθηκε τι πρόκειται να είμαστε. Γνωρίζουμε όμως ότι όταν φανερωθεί, θα είμαστε όμοιοι με Αυτόν, επειδή θα Τον δούμε καθώς είναι» (Α. Ιωαν.3:1-2).

ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗ
Αγαπητέ αναγνώστη, η αμαρτία εξευτελίζει τον άνθρωπο και τον καταντά κουρέλι.  Αλλ' ο Θεός μέσα στην άπειρη αγάπη Του παίρνει αυτά τα κουρέλια. Και τα πλένει με το Αίμα του Ιησού Χριστού και τα σφραγίζει με τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος, κι έτσι τα μεταβάλλει σε παιδιά Του και κληρονόμους της αιώνιας ζωής. Κι εγώ που γράφω αυτές τις γραμμές ήμουν κάποτε κουρέλι.  Τώρα όμως, επειδή πίστεψα στον Χριστό αληθινά και απλά, δεν είμαι πια κουρέλι. Η Χάρη του Θεού με μετέβαλε σε παιδί Του, σε καινούργιο δημιούργημα.
Μακάρι κι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές ν' αντιληφθείς την πραγματική κατάστασή σου και το ύψιστο συμφέρον σου. Αν δεν δόθηκες ακόμα στον Θεό, μάθε ότι τη στιγμή αυτή ο Θεός σε δέχεται.  Μη διστάσεις καθόλου. Το Αίμα του Χριστού σε περιμένει να σε πλύνει, το Πνεύμα σε περιμένει να σε σφραγίσει. Και τότε από κουρέλι θα μεταβληθείς σε μια σωσμένη ύπαρξη. Μην αναβάλλεις λοιπόν! 

Σχετικά άρθρα