Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Πόσο αξίζεις;

 

Σκέφθηκες, άραγε ποτέ - αγαπητέ αναγνώστη - αν πραγματικά αξίζεις κάτι, και πόσο; 

Να έχει, τάχα, ο άνθρωπος και η ζωή του κάποια αξία; Κι αν ναι, ποια είναι αυτή; Είναι γνωστό ότι μονάχα από τυχαίους θανάτους φεύγουν από τη ζωή κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια άνθρωποι. Στην Αμερική, όπου γίνονται στατιστικές έρευνες, μαθαίνουμε ότι, μονάχα από αυτοκινηστικά δυστυχήματα σ' εκείνη τη χώρα, οι τυχαίοι θάνατοι ανέρχονται από 60 μέχρι 70.000 κάθε χρόνο, δηλαδή, μια ολόκληρη πόλη από ανθρώπους. Αν προσθέσεις και τα άλλα δυστυχήματα, αεροπορικά κλπ, τότε ο αριθμός ανεβαίνει καταπληκτικά. Για να μη πούμε τίποτε για εκείνους, που - επειδή δεν βρίσκουν νόημα στη ζωή τους - δίνουν από μόνοι τους τέρμα... δεν θέλουν να συνεχίσουν μια τέτοια ζωή χωρίς νόημα. Χιλιάδες οι αυτοκτονίες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

 Θα σου είναι ακόμα γνωστό, αγαπητέ αναγνώστη, ότι, παρόλο τον τεχνολογικό μας εξοπλισμό και τον πολιτισμό 40.000.000 άνθρωποι, ναι, καλά το διάβασες, 40 εκατομμύρια κάθε χρόνο από τους συνανθρώπους μας πεθαίνουν από ασιτία, δεν έχουν τα απαραίτητα προς το ζειν! Ενώ σε άλλους αυτά περισσεύουν και τα πετούν ή τα περιφρονούν για να κάνουν γραμμή, λόγω της παχυσαρκίας. Ταυτόχρονα, τα 2/3 της ανθρωπότητας υποσιτίζονται. Οι άρχοντες των λαών και οι τεχνοκράτες δεν γνωρίζουν πως να μοιράσουν τα αγαθά, που ο Θεός σκόρπισε άφθονα στον πλανήτη μας!

Πόσο λοιπόν, αξίζει ένας άνθρωπος; Πόσο αξίζεις εσύ, αγαπητέ μας αναγνώστη;
Αν ρωτήσουμε έναν Χημικό επιστήμονα θα μπορέσει να μας δώσει απάντηση για το πόσο αξίζει το ανθρώπινο σώμα. Θα μας πει λοιπόν, ότι το σώμα μας αποτελείται από 68% νερό, 20% άνθρακα, οξυγόνο, 2% διοξείδιο του άνθρακα και 4% από διάφορα άλλα χημικά στοιχεία. Κι αν κάποιος θέλει να τα μετατρέψει αυτά σε χρήμα, δεν θα του αποδώσουν παρά ένα μικρό, ασήμαντο χρηματικό ποσόν.

Από την πλευρά της επιστήμης, το σώμα σου, αγαπητέ αναγνώστη, δεν αξίζει παρά λίγες δραχμές! Βέβαια, για την ψυχή ο Χημικός δεν γνωρίζει και ούτε είναι σε θέση να μας πει πόσο αυτή αξίζει! Έχει σπουδάσει μονάχα τους φυσικούς νόμους, που διέπουν τον κλάδο της επιστήμης του.

Αν ρωτούσαμε έναν Ατομικό επιστήμονα, θα μας απαντήσει: Για την ψυχή μη με ρωτάτε, δεν είμαι αρμόδιος. Για το σώμα, γνωρίζω ότι αποτελείται από 2 δισεκατομμύρια άτομα, που μ' αυτά μπορούμε να παραγάγουμε εκατομμύρια κιλοβατώρες ενέργειας. Αν, λοιπόν, αποφασίσουμε να δώσουμε το σώμα μας να το ενεργοποιήσουν σε κιλοβατώρες, θα μπορούσαν οι κληρονόμοι μας να πάρουν κάποια χρήματα. Εσύ κι εγώ, όμως, προσωπικά δεν θα μπορούσαμε να ωφεληθούμε απολύτως τίποτε!

Αν, βέβαια, το σώμα μας για τον Χημικό έχει μια μηδαμινή αξία ή για τον Ατομικό επιστήμονα κάτι παραπάνω, πρέπει να γνωρίζεις ότι το σώμα σου είναι το προσωρινό κατοικητήριο της ψυχής σου, που έχεις μέσα σου από τον Θεό, για την οποία ο Ιησούς Χριστός είπε: «Τι ωφελείται ένας άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του; Ή, τι θα δώσει ο άνθρωπος σε ανταλλαγή της ψυχής του;» (Ματθαίος 16/26)

Πρόσεξες, αγαπητέ αναγνώστη, αυτά τα βαρυσήμαντα λόγια του Χριστού; Ξαναδιάβασέ τα, επειδή τα διακήρυξε Αυτός, που είναι ο Δημιουργός και ο Κριτής του ανθρώπου.

Για τον Θεό, τον Δημιουργό σου, έχεις μεγάλη αξία.
Σου έδωσε μια αιώνια ψυχή, και είναι πολύτιμη. Η αξία της δεν μπορεί να συγκριθεί με ολόκληρο τον κόσμο, τους θησαυρούς του και τις δόξες του. Και κάτι ακόμα: Ο Θεός ενδιαφέρεται να σε οδηγήσει μέσα στην αιώνια δόξα. Υπάρχει βέβαια ένα εμπόδιο. Εσύ κι εγώ – και κάθε άνθρωπος – είμαστε αμαρτωλοί. Αυτό μας εμποδίζει να μπούμε στη χαρά και τη δόξα του Θεού, που τόσο πολύ το θέλει ο Θεός. Γι’ αυτό και ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο Θεός να βρει έναν τρόπο για να μας σώσει. Έπρεπε κάποιος να πληρώσει το χρέος μας στη δική μας θέση. Και ο Θεός έστειλε για τη σωτηρία μας τον Μονογενή Υιό Του, τον Ιησού Χριστό. Τον στερήθηκε ο ουρανός. Ήρθε και έγινε άνθρωπος και από αγάπη ανέβηκε στον Σταυρό να πληρώσει εκείνος το παθητικό μας.

Τώρα, το έργο της σωτηρίας μας έγινε. Ο Ιησούς Χριστός το επιτέλεσε επάνω στον Γολγοθά, πληρώνοντας με το πολύτιμο αίμα Του τη δική μας λύτρωση.
Όλα είναι έτοιμα. Για να γίνεις μέτοχος της σωτηρίας και να μπεις μέσα στη Βασιλεία του Θεού - στην Παρουσία του Θεού - δεν έχεις παρά να αποδεχθείς με ειλικρίνεια, αλλά και με πίστη καρδιάς ότι Αυτός σε έσωσε αιώνια. Ταυτόχρονα, να καταδικάσεις το αμαρτωλό σου παρελθόν, και τότε μέσα στην καρδιά σου θα γίνει το έργο της αναγέννησης. Η ζωή του Θεού θα ξεχυθεί μέσα σου. Το ¶γιο Πνεύμα του Θεού θα σε πλημμυρίσει και θα σε σφραγίσει (Εφεσίους 1/13-14). Με επισημότητα θα ανακηρυχθείς παιδί του Θεού (Ιωάννης 1/12).

Να είσαι βέβαιος ότι ο Χριστός σε αγαπάει, σε δέχεται, όπως δέχεται όλους του ξεπεσμένους αμαρτωλούς, και τους σώζει. Ο Ίδιος διακήρυξε: «Εκείνον που έρχεται σε Μένα δεν θα τον βγάλω έξω, ποτέ» (Ιωάννης 6/37).

Σε προσκαλούμε, αγαπητέ αναγνώστη, στη σωτηρία του Χριστού. Σε καλούμε να αποδεχθείς, σήμερα, ΤΩΡΑ, τη Χάρη του Θεού, το Έλεος Του για σένα. Να ακούσεις τη φωνή Του που λεει: «Ναι, σε αγάπησα με μια αιώνια αγάπη, γι' αυτό σε έλκυσα με έλεος» (Ιερεμίας 31/3)

Στο ερώτημα: Πόσο αξίζεις; Η απάντηση έρχεται από τον Θεό, κατευθείαν σε σένα, και σε αφορά προσωπικά: Κοίταξε στον Σταυρό του Γολγοθά! Εκεί θα μπορέσεις να εκτιμήσεις πόσο αξίζει η ψυχή σου! «Ο Θεός δεν λυπήθηκε τον Ίδιο Του, δικό Του Υιό, αλλά τον παρέδωσε (στον σταυρό) για χάρη όλων μας».

Σε προσκαλούμε να πάρεις την απόφαση της ζωής σου, τώρα. Να μη αναβάλεις αυτό το βήμα. Έπειτα, να πάρεις μια Καινή Διαθήκη, το Ευαγγέλιο, και να αρχίσεις τη μελέτη της. Εκεί θα βρεις να ξετυλίγεται μπροστά σου το σχέδιο του Θεού για τη ζωή σου, για το τώρα και για την αιωνιότητα.

Σχετικά άρθρα