Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

...ρωτήστε για τα αιώνια μονοπάτια

path kleinΠολλά και δύσκολα αιώνια ερωτήματα, ζητούν μια απάντηση, στην ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου: Που είναι ο αγαθός δρόμος; Πού είναι η αλήθεια; Πως θα τη βρούμε; Πως θα σωθούμε; Γιατί λείπει η χαρά από τη ζωή μας; Γιατι δεν υπάρχει ανάπαυση στις καρδιές μας; Η προφήτης Ιερεμίας γράφει: «Έτσι λέει ο Κύριος: Σταθείτε επάνω στους δρόμους, και δείτε, και ρωτήστε γιο τα αιώνια μονοπάτια, πού είναι ο αγαθός δρόμος, και περπα­τάτε σ' αυτόν, και θα βρείτε ανάπαυση στις ψυχές σας» (Ιερεμίας 6/16).

 

Στάσου, οδοιπό­ρε της ζωής, σταμάτησε για μια στιγμή το ταξίδι σου, κοίταξε γύρω σου, κοίταξε μέσα σου, κοίταξε ψηλά στον Ουρανό, και θα δεις ότι έχεις χάσει το δρόμο...

H ψυχή σου είναι ταραγμένη, η καρδιά σου γεμάτη από φόβους. Ποιον να εμπιστευτείς; Ποιον ν' αγαπή­σεις; Ποιος σε αγαπάει ειλικρινά; ΚΑΝΕΝΑΣ. Κανένας δεν προσφέρει σήμερα χωρίς αντάλλαγμα. Όλοι θέλουν να πάρουν από σένα.

Πού είναι ο αγαθός δρόμος; Πού Θα βρούμε τη γαλήνη της ψυχής μας; Το αληθινό νόημα της ζωής;

Κάποτε, ένας μαθητής του Χριστού - τον έλεγαν Θωμά - ψάχνοντας για τα «αιώνια μονοπάτια», ρώτησε τον αγαπημένο του δάσκαλο, ο οποίος τους μιλούσε για έναν δρόμο που οδηγεί στον Ουρανό: «Κύριε» του είπε ο μαθητής, «δεν ξέρουμε πού πηγαίνεις και πώς μπορούμε να ξέρουμε τον δρόμο;» Τότε η Δάσκαλος του απάντησε; «Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού» (Ιησούς Χριστός, Ευαγγέλιο κατά Ιωάννην 14/6).

Αυτό το Πρόσωπο, ο Υιός του Θεού, ο Ιησούς Χριστός, είναι ο δρόμος της ειρήνης, που οδηγεί στην αιώνια ζωή, μέσω της μετάνοιας και της πίστης. Ο Ιησούς Χριστός καλεί σήμερα και σένα, αγαπητέ μας φίλε, να τον γνωρίσεις προσωπικά, να πιστέψεις ότι αυτός πέθανε και για σένα επάνω στον σταυρό. Αυτός πήρε τις αμαρτίες σου, στους άγιους ώμους Του. Αυτός έγινε ο αντικαταστά­της σου, την τιμωρία που έμελε να έρθει επάνω σου. Σταυρώθηκε Αυτός αντί για σένα. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑ­ΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Αν Θέλεις να Τον βρεις, μη ψάχνεις μέσα στις διάφορες Θρησκείες, στα βιβλία των ανθρώπων, στους φιλόσο­φους αυτού του κόσμου. Δεν είναι εκεί ο Χριστός. O Χριστός, τώρα, βρίσκεται στον Ουρανό, ζωντανός και αναστημένος, με τα σημάδια, όμως, του σταυρού, με τα τρυπημένα χέρια Του, την κεντη­μένη Του πλευρά. Αυτά είναι τα σημάδια της αγάπης Του για σένα. Ναι, για σένα. Και δεν ζητάει από σένα τίποτα, παρά μόνο τη μετάνοιά σου και την πίστη σου σ' Αυτόν. Πήγαινε, λοιπόν, τώρα στον σταυρωμένο Ιησού. Σε περιμένει. σε φωνάζει με τ' όνομά σου.

«Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορ­τωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω. Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα· επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας. Επειδή ο ζυγός μου είναι καλός και το φορτίο μου ελαφρύ» (Ματθαίος 11/28-30).

Μη αρνηθείς, αγαπητέ αναγνώστη, το προσωπικό αυτό κάλεσμα του Ιησού. Αν ψάχνεις να βρεις τον αγαθό δρόμο, κάνε σήμερα τη σωστή επιλογή της ζωής σου. Απόρριψε όλους τους άλλους δρόμους και τρόπους σωτηρίας της ψυχής, που οδηγούν στον χαμό.

Τα αιώνια μονοπάτια της Βίβλου οδηγούν σ' ένα Πρόσωπο, σε μια Θυσία, σε οδηγούν στον Σταυρό, στον Γολγοθά. Εκεί έγινε το έργο της Σωτηρίας όλου του κόσμου. Δεν σώζονται όμως όλοι, παρά μόνο εκείνοι που μετανοούν για την αμαρτία τους, και πιστεύουν σ' Αυτόν που εξάλειψε την αμαρτία σαν σύννεφο και σαν ομίχλη, πληρώνοντας με Θάνα­το τη συνέπειά της.

Σχετικά άρθρα