Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Μπορεί να σωθεί ένας αμαρτωλός;

 

Ναι, είναι τόσο απλό όσο να περάσει κάποιος μια πόρτα. Ο Ιησούς Χριστός είπε « Εγώ είμαι η θύρα, δι΄εμού εάν κάποιος εισέλθει θέλει σωθεί.» (Ιωάν. 10/ ι 9) Τόσο απλό όσο να φωνάξεις κάποιον. Ο Απ. Παύλος είπε: « καθένας που θα επικαλεσθεί το όνομα του Κυρίου θέλει σωθεί » (Ρωμ. 10/ ι 13)
Είναι σαν να πλησιάσεις κάποιον που σε φωνάζει να πας κοντά του. Ο Ιησούς Χριστός είπε κάποτε όταν μιλούσε στους Ιουδαίους « Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι και εγώ θα σας αναπαύσω » (Ματθ. 11/ ια 28)
Είναι πράγματι απλό, σαν να δεχτείς ένα δώρο που σου προσφέρεται. Ο Απ. Παύλος είπε « Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, το δε χάρισμα του Θεού ζωή αιώνιος δια του Ιησού Χριστού » (Ρωμ. 6/ ς 23)

Είναι απλό σαν να διψάς και να σου προσφέρθει δωρεάν να πιεις νερό. Ο Ιη σούς είπε: «΄Οποιος όμως πιει από το νερό που εγώ θα του δώσω δεν θα ξαναδιψάσει εις τον αιώνα » (Ιωάν. 4/ δ 14)
Είναι τόσο απλό και μοιάζει σαν να φάει κάποιος ψωμί. Ο Ιησούς διεκήρυξε ότι « Εγώ είμαι ο ζωντανός άρτος, ο καταβάς εκ του ουρανού. Εάν κάποιος φάει απ΄ αυτόν τον άρτον θέλει ζήσει εις τον αιώνα » (Ιωάν. 6/ ς 51)
Τέλος, είναι απλό σαν να σωθεί κάποιος που πιστεύει στον Θεόν. « ο πιστεύων εις εμέ έχει ζωή αιώνιον » (Ιωάν. 6/ ς 47)

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται να καταλάβουν και να πιστέψουν ότι η σωτηρία τους είναι μία απλή υπόθεση. Και ξέρετε γιατί; Επειδή είναι κάτι απλό. Πιστεύουν ότι πρέπει κάτι να κάνουν, για να να κερδίσουν τη σωτηρία τους. Κι είναι αληθινό πράγματι κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι, αλλά αυτός εί ναι ο Ιησούς Χριστός. Επάνω στο σταυρό του Γολγοθά έπρεπε να πεθάνουμε εμείς οι άνθρωποι γιατί εμείς αμαρτήσαμε και περιφρονήσαμε τον Θεόν και στη θέση μας πήγε ο Χριστός και πλήρωσε όλο το χρέος μας. Εκείνο που ζητάει τώρα ο Θεός είναι όχι να κάνουμε αλλά να πιστέψουμε στο τελειωμένο έργο του Ιησού Χριστού επάνω στο σταυρό του Γολγοθά. Θέλω να σε ρωτήσω τι απόφαση θα πάρεις ; Θα είναι κρίμα να αδιαφορήσεις και να περιφρονήσεις ένα τόσο απλό τρόπο σωτηρίας, που θα μεταμορφώσει τη ζωή σου και θα σε κάνει αιώνια ευτυχισμένο.Το χέρι του Θεού είναι απλωμένο για να σε πιάσει και να σε κρατήσει. Είναι απλό και εύκολο, δοκίμασε και θα δεις:

Αν έχεις απορίες πνευματικές ή άλλου είδους σχετικά με την αλήθεια του ευαγγελίου του Χριστού αν ακόμα χρειάζεσαι μια τηλεφωνική επαφή, γράψε μου ή τηλεφώνησέ μου. Να είσαι βέβαιος ότι θα κάνω κάθε τι να σε βοηθήσω.

Αν αμελήσεις.... Οπως πάντα πεινασμένο και αχόρταγο,γύριζε μια μέρα ένα γεράκι πάνω από λό φους και λαγκάδια, πάνω από λίμνες και ποτάμια για να βρει λίγη τροφή. Ξά φνου το ξύπνιο μάτι του έπεσε πανω σ΄ένα ζωάκι που ψόφιο κειτόνταν πάνω σ΄ ένα παγόβουνο μέσ΄το ποτάμι. Με μια βουτιά γρήγορη από ψηλά βρέθηκε σε λί γο πλάϊ στον εκλεκτό μεζέ. Χωρίς αργοπορία άρχισε με το κοφτερό ράμφος του να σχίζει το ζωάκι και να τρώει με όρεξη τη φρέσκια σάρκα του.
Ξεχάστηκε όμως τρώγοντας και δεν πρόσεξε πως το ποτάμι σιγά-σιγά παρέσε ρνε το παγόβουνο προς το μεγάλο καταράκτη που βρισκόταν λίγα μέτρα μακρύ τερα. Οταν έφτασε στο χείλος του καταράκτη κατάλαβε το κίνδυνο κι΄άνοιξε τα μεγά λα δυνατά φτερά του για να πετάξει. Νόμιζε πως θα ξέφευγε εύκολα από το κα κό που βρισκότανε μπροστά του.΄Ομως τα πόδια του ήτανε πολύ σφιχτά κολη μένα πάνω στο πάγο που ήταν αδύνατο να ξεκολήσει. Φτερούγισε δυνατά, ξανα φτερούγισε, έβγαλε σπαρακτικές κραυγές πόνου και φόβου, αλλά δυστυχώς ή ταν πολύ αργά. Σε λίγα δευτερόλεπτα παγόβουνο, θύμα και γεράκι κατρακύλη σαν πάνω στον υδάτινο γκρεμό και χάθηκαν μεσ΄τους ορμητικούς όγκους των νερών.

 

Παράξενη και λυπηρή τούτη η ιστορία.΄Ομως είναι μια πιστή εικόνα της ανθρώπινης ζωής. Του ανθρώπου που ψάχνει να βρει κάτι που θα ικανοποιήσει την πείνα της ψυχής του. Λαχταρά να ρουφήξει το νέκταρ της ζωής, να φιάξει κάποιο θεό της προτιμήσεώς του για να τον κάνει αντικείμενο της λατρείας του. Και που όταν το βρει δίνεται ολόκληρος και ξεχνιέται στη ψεύτικη κι΄απατηλή απόλαυσή του. Και είναι τόσα πολλά σήμερα, που σερβίρει ο Διάβολος και αυτά γιαλύζουν και εξαπατούν. Η Αγ. Γραφή λέει ότι « η καρδιά του ανθρώπου είναι απατηλή σφόδρα και διεφθαρμένη » (Ιερεμ. ιζ 9)

Κι΄ο χρόνος τρέχει. Κι΄ο κίνδυνος του να ξεχασθεί και να σκλυρυνθεί κανείς μέ σα στην απάτη της αμαρτίας όλο και μεγαλώνει. Και τα ενδεχόμενα της δια φυ γής από ένα τέτοιο θανατηφόρο ρεύμα λιγοστεύουν. Και συμβαίνει συνήθως το ίδιο τέλος. Του να θελήσει κανείς να ξεφύγει από τον επερχόμενο κίνδυνο, το να αποφασίσει επί τέλους να εγκαταλείψει την αμαρτωλή ζωή του για να γυρί σει στον Θεόν, νάναι για αυτόν πολύ αργά. Αγαπητέ φίλε που διαβάζεις το απ λό τούτο φυλλάδιο, μάθε πως ο Θεός σ΄αγαπά. Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στη γη μας και έκανε μια σωτηρία εις το παντελές. Η σωτηρία αυτή αφορά και σε. Στο σταυρό του Γολγοθά πέθανε και πλήρωσε όλο το χρέος σου και την ενοχή σου. Πήρε τις αμαρτίες σου και τις έριξε στα βάθη των ωκεανών. ΄Ολη η αδιαφορία σου, και η περιφρόνηση σου στον Θεόν συγχωρέθηκε. ΄Ολα τα τακτοποίησε ο Χριστός. Ο Θεός σε βλέπει τώρα στο προσώπο του Χριστού σαν να μην έχεις ποτέ αμαρτήσει.

Θα συνεχίσεις όμως να αδιαφορείς γι΄Αυτόν ; Θα αφήσεις να περνά ο καιρός και συ να απολαμβάνεις αχόρταγα κι αμέριμνα τη ζωή της αμαρτίας ; Θα παρα βλέψεις τελείως το κίνδυνο που σε απειλεί να παρασυρθείς και να βρεθείς σε μια στιγμή στο καταράκτη της αιώνιας καταστροφής ;

Σκέφτηκες με πόσες πολλές τελείως απρόβλεπτες αιτίες μπορεί το νήμα της ζωής σου απότομα να κοπεί ; Ποιός σου εγγυάται το αύριο; Ποιός μπορεί να σε εφησυχάσει πως αργότερα θα βρεις όπωσδήποτε καιρο να σκεφθείς για τον Θεόν και να συμφιλιωθείς μαζί Του ;

Τώρα είναι καιρός να μετανοήσεις και να έρθεις στον μοναδικό Σωτήρα τον Ιη σού Χριστό. Μην αναβάλεις, μην αμελήσεις, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά πολύ αργά. Το ευαγγέλιο λέει « Τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, τώρα είναι ημέ ρα σωτηρίας » Β΄Κορινθ. 6/ ς 2 « Πώς θα ξεφύγεις αν αμελήσεις μια τόσο μεγάλη σω τηρία ; » (Εβρ.2/ β 3)

Εφόσον μετανοήσεις Κάνε αυτή την προσευχή: « Επουράνιε Πατέρα, είμαι ένας αποστάτης και αμαρ τωλός άνθρωπος, ανοίγω τη καρδιά μου για να εξομολογηθώ τις αμαρτίες μου και να ζητήσω τη συγχώρηση Σου μέσω του Ιησού Χριστού. Μετανοώ για την περασμένη ζωή μου και θέλω να αρχίσω μια νέα ζωή με νέα σχέδια και νέους σκοπούς, που το Αγ. Πνεύμα Σου θα μου υπαγορεύει. Αναγνωρίζω Κύριε ότι κάθε μέρα καταπατούσα το Νόμο Σου με τα πονηρά έργα μου και την άστατη ζωή μου. ΄Εμαθα όμως ότι ο Χριστός με τη θυσία Του στο σταυρό, τακτοποίησε το χρέος μου και με συγχώρησες όπως τον Ληστή, την αμαρτωλή γυναίκα, τον άδικο Τελώνη και τόσους άλλους. Στηρίζομαι στην υπόσχεση Σου που λες ότι ελεείς και σώζεις εκείνους που θα στο ζητήσουν μέσω του Ιησού Χριστού που είναι ο Μοναδικός Λυτρωτής και Μεσίτης μεταξύ Σού του Θεού και των αν θρώπων. Δέξου λοιπόν και μένα Κύριε, όπως στην παραβολή του ασώτου, ο πα τέρας δέχτηκε τον άσωτο γιό του. Καθάρισε την αμαρτωλή καρδιά μου με το αί μα του Ιησού Χριστού και φώτισε το πνεύμα μου για να γνωρίζω καθημερινά περισσότερο και περισσότερο το πρόσωπο του Υιού σου και να τον ακολουθώ σαν Κύριο στην ζωή μου.

Ακουσε τα λόγια του Κυρίου κι΄ας γεμίσει με θάρρός και ελπίδα η καρδιά σου: « Ελάτε σε μένα, όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και εγώ θα σας ανα παύσω» (Ματθ. 11/ια 28) « Εγώ, είμαι εκείνος που σβήνω τις παραβάσεις σου εξ αιτίας μου και δεν θα θυμη θώ τις αμαρτίες σου » (Ησαίας μγ 25) « Δεν ήρθα να καλέσω εις μετάνοια δικαίους αλλά αμαρτωλούς » (Ματθ.9/ θ 13)

Σχετικά άρθρα