Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Ένα γράμμα

 

Το παρακάτω γράμμα έστειλε ένα 16χρονο κορίτσι στον πατέρα του λίγες βδομάδες μετά την εγκατάλειψη της γυναίκας του και των παιδιών του, για να ζήσει με μια άλλη γυναίκα:

Aγαπητέ μου Μπαμπά 
Είναι κιόλας αργά το βράδυ και κάθομαι στο κρεβάτι μου, για να σου γράψω τούτο το γράμμα. Τις τελευταίες βδομάδες είχα μια τόσο μεγάλη επιθυμία να μιλήσω μαζί σου, όμως δεν βρήκα την ευκαιρία να μείνω μόνη μαζί σου.
Δεν μπορώ να χωνέψω πως αυτή την ώρα βρίσκεσαι κοντά σε μια άλλη γυναίκα και πως εσύ και η Μαμά δεν θα ξανασμίξετε πια. Μου έρχεται τόσο βαρύ να το δεχτώ μέσα στην καρδιά μου, ιδιαίτερα όταν σκέφτομαι πως ίσως να μην έρθεις ποτέ πια ξανά στο σπίτι μας, και να είσαι ο Μπαμπάς σε μένα και τον αδελφό μου όπως ήσουνα μέχρι τώρα.
Θα ήθελα τουλάχιστον να καταλάβεις πως περνάμε εμείς εδώ στο σπίτι από τότε που έφυγες.

 Σε βεβαιώνω, ότι δεν μου είπε η Μαμά να σου γράψω το γράμμα αυτό. ΄Οχι,  Μπαμπά δεν το έκανε, ούτε άλλωστε ξέρει ότι σου γράφω. Θα ήθελα απλώς να σου πω τις σκέψεις που κάνω για όλα αυτά που μας βρήκαν.

Μπαμπά, φαντάζομαι την οικογένεια μας σαν ένα αυτοκίνητο, ένα καλό και όμορφο αυτοκίνητο με το οποίο όλοι εμείς μαζί ταξιδεύαμε. Εξωτερικά ήταν ωραίο αυτοκίνητο χωρίς σκουριές και γρατζουνιές. Μέσα είχε ένα σωρό ωραία πράγματα. Αλλά με το καιρό παρουσιάστηκαν προβλήματα, ο κινητήρας του σβήνει, πολλές φορές οι ρόδες ταλαντεύονται, τα καθίσματα έχουν σχιστεί. Είναι δύσκολο να το οδηγεί κανείς. Η οδήγησή του είναι προβληματική.

Αλλά ξέρεις κάτι Μπαμπά, είναι ακόμα ένα καλό αυτοκίνητο, ή τουλάχιστον θα μπορούσε να είναι Με κάποιες επισκευές θα μπορούσε για αρκετά ακόμα χρόνια να μας πηγαίνει. Ο αδελφός μου κι΄ εγώ καθόμασταν στο πίσω κάθισμα και εσύ με την Μαμά μπροστά, την είχες κοντά σου. Αισθανόμαστε όλοι τόσο όμορφα, τόσο σίγουρα όταν εσύ κρατούσες το τιμόνι και η Μαμά ήταν δίπλα σου. Αλλά το τελευταίο μήνα, από τότε που μας άφησες έπρεπε η Μαμά να κάθεται στο τιμόνι. Ηταν μια νύχτα, βροχερή, και σαν κάποιο αυτοκίνητο να ερχότανε από την απέναντι μεριά του δρόμου κατευθείαν επάνω μας . Η Μαμά προσπάθησε να αποφύγει την σύγκρουση, όμως το άλλο αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα επάνω στο δικό μας. Ηταν ένα φοβερό ατύχημα. Το τρομερό όμως Μπαμπά, ξέρεις ποιο είναι; Το αυτοκίνητο που έπεσε επάνω μας το οδηγούσες εσύ! Και δίπλα σου καθόταν εκείνη η άλλη γυναίκα. Ηταν πραγματικά μια τρομερή σύγκρουση. Και τραυματιστήκαμε όλοι μας, και μάλιστα τόσο βαριά !

Τι κάνεις εσύ Μπαμπά ; Δεν μαθαίνουμε νέα σου τραυματίστηκες και εσύ όπως εμείς ; Μήπως χρειάζεσαι βοήθεια Μπαμπά ; Την νύχτα που έφυγες δεν ήξερα αν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε. Η Μαμά δεν μπορεί να συνέλθει. Ο αδελφός μου έχασε τον εαυτόν του. Δεν θέλει να μιλάει με κανένα, εγώ προσωπικά είχα τέτοιους πόνους που ούτε ο αδελφός μου ούτε η Μαμά μπορούσαν να με βοηθήσουν. Ο Γιατρός είπε ότι χρειάζομαι ειδική θεραπεία για να συνέλθω. Αλλά Μπαμπά εγώ αντί για θεραπεία προτιμώ τη δική σου βοήθεια. Ο πόνος που δημιούργησε η αναχώρηση σου είναι ανυπόφορος.

Μπαμπά μας λείπεις τόσο πολύ. Κάθε μέρα περιμένουμε μήπως αποφασίσεις να γυρίσεις. Αλλά κάθε μέρα παραμένεις μακριά μας. Μπαμπά φοβάσαι ότι όλα τελείωσαν, αλλά η καρδιά μου θα έσπαζε από χαρά αν κάποια μέρα άνοιγα τα μάτια μου και σε έβλεπα να μπαίνεις στο δωμάτιο μου. Τα βράδια συζητάμε για σένα και ευχόμαστε να ήσουνα κοντά μας!
Είσαι καλά Μπαμπά ; ΄Η έχεις και συ πόνους από αυτό το ατύχημα; Μας χρειάζεσαι, όπως εμείς σε χρειαζόμαστε;  Σε περίπτωση που θα μας χρειαστείς, είμαστε έτοιμοι να σε βοηθήσουμε. Και μην ξεχνάς, ότι πολύ σε αγαπούμε Μπαμπά. 


Η Στέφη σου.


Το γράμμα στάλθηκε. Λίγες μέρες αργότερα μπήκε το πρωί η Στέφη στην τραπεζαρία να πάρει το πρωϊνό της. Και να, τι έκπληξη! Στο τραπέζι κάθεται ο Μπαμπάς και η Μαμά πιασμένοι χέρι-χέρι με δάκρυα στα μάτια.


Αγαπητοί μου, ο Σατανάς, ο μεγάλος εχθρός της ευτυχίας μας, διεξάγει ένα φοβερό πόλεμο, εναντίον της ζωής μας και της ευτυχίας που μας χαρίζει ο Θεός. Μόνο δια της πίστεως στον Ιησού Χριστό που από αγάπη πέθανε στο σταυρό για μας, μπορεί να μας βοηθήσει να σταθούμε στην θέση, που μας ζητάει να μείνουμε και να ζήσουμε. Χρειαζόμαστε τον ζωντανό λόγο του Θεού να τον μελετούμε κάθε μέρα, για να μαθαίνουμε το θέλημα τού Θεού και με αγάπη να του ζητούμε να μας χαρίζει την ικανότητα  να το πράττουμε με χαρά.

΄Ισως σκεφτείς, εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα. Ισως όμως έχεις κά ποια άλλα. Προσευχήσου με απλά λόγια στον Ιησού Χριστό που σε αγαπά και ζήτησέ του να σε βοηθήσει. Είναι πιστός και θέλει την ευτυχία σου.
Η Αγ. Γραφή φέρνει στον άνθρωπο την πιο γλυκιά και παρήγορη είδη ση. Τον πληροφορεί ότι για το ζήτημα της συμφιλίωσής του με τον Θεό, για την πραγματική του ευτυχία, εδώ στην γη, αλλά και την μέλλουσα, φρόντισε η άπειρη αγάπη του Θεού. Του φέρνει την χαρμόσυνη και παρήγορη αγγελία ότι ο Ιησούς Χριστός με τον εξιλαστήριο θάνατο Του, έφερε την πολυπόθητη συμφιλίωση του με τον Θεό. Ο Χριστός είναι ο Θείος Λυτρωτής τού ανθρώπου. Αυτό είναι το κεν τρικό μήνυμα της Αγ. Γραφής. Ο σκοπός που επιδιώκει η Αγ. Γραφή είναι να οδηγήσει τον άνθρωπο να γνωρίσει τον Λυτρωτή Του και να συνδεθεί μαζί Του. Θέλει να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε αμαρτωλοί, να πιστέψουμε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε στο σταυρό για μας και να Τον δεχθούμε προσωπικό Σωτήρα μας. Η Αγία Γραφή είναι το απαραίτητο βιβλίο στον άνθρωπο για όλη επίγεια πορεία του. Το έχεις αλήθεια αυτό το Βιβλίο;

Σχετικά άρθρα