Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Αν αισθάνεσαι δεμένος

Εμείς οι Έλληνες λατρεύουμε τη λευτεριά.              
 Η ιστορία μας το λεει, ότι στο παρελθόν σαν φυλή σκλαβωθείκαμε αρκετές φορές, μα ποτέ δεν μείναμε σκλάβοι. Κάθε φορά τινάζαμε το ζυγό της σκλαβιάς με ηρωισμούς και απίστευτες θυσίες, μάλιστα ενάντια σε δυνατούς καταχτητές. Τα λόγια: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερης ζωής παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» είναι τα λόγια που φυτεύονται σε κάθε ελληνική ψυχή, από τα μαθητικά θρανία. ΄Έλληνας και λευτεριά είναι λοιπόν, δύο λέξεις που δεν χωρίζονται.

Κι΄ όμως ! Πολλοί πάρα πολλοί, ΄Έλληνες σήμερα είναι σκλάβοι. Είναι της αμαρτίας σκλάβοι. Μήπως είσαι και συ σκλαβωμένος από την αμαρτία ; Αισθάνεσαι μέσα σου δεμένος από τις αμαρτίες και τα πάθη σου, από τα οποία δεν μπορείς να λευτερωθείς ; Σε βασανίζει η συνείδηση σου επειδή κάνει το κακό και εναντιώνεσαι στον Θεό με τον τρόπο που ζεις;

Ποτάμια αίματος έχουν χυθεί για να εξασφαλίσουμε την πολιτική μας ελευθερία. Πόσο λυπούμαστε τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα σε χώρες με ανελεύθερα καθεστώτα, πολιτικής τυραννίας και σκλαβιάς. 

Κι΄ όμως ! Η πνευματική σκλαβιά είναι πολύ χειρότερη από την πολιτική. Είναι γραμμένο στο ευαγγέλιο: «Εκείνος που κάνει την αμαρτία είναι δούλος της αμαρτίας»  (Ρωμ. 6/ς 17) Ο κάθε σκλάβος είναι φυσικό να ζητήσει τον ελευθερωτή του. Για την πνευματική σκλαβιά, δεν υπάρχει άλλος ελευθερωτής από τον Ιησού Χριστό. Να πως ο ίδιος βεβαιώνει: «Ο Θεός με έστειλε να κηρύξω στους αιχμαλώτους λευτεριά» (Λουκ. 4/δ 18)Αιχμάλωτοι είναι οι δεμένοι με το συρματόπλεγμα των αμαρτιών τους. Το μήνυμα του Χριστού, μήνυμα συγνώμης και Σωτηρίας, γίνεται σε καθένα που θα το δεχτεί με πίστη, μια δύναμη που κόβει αυτό το συρματόπλεγμα και τον λευτερώνει μια και καλή.

Το βεβαίωσε ο ΄Ιδιος όταν είπε: «Γνωρίστε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας λευτερώσει» (Ιωάν. 5/ε 4)

  Ποια είναι όμως αυτή η αλήθεια που λευτερώνει ; Ποιο είναι αυτό το μήνυμα που κόβει τις αλυσίδες των αμαρτιών μας ; Αυτό, είναι το χαρμόσυνο μήνυμα ότι ο Ιησούς Χριστός αγαπάει τον κάθε αμαρτωλό και θέλει να τον σώσει. Ενδιαφέρεται ο Ιησούς πολύ για τον κάθε αιχμάλωτο της αμαρτίας και θέλει να τον λευτερώσει.Γι΄ αυτή τη λευτεριά μας προσέφερε τη ζωή Του πάνω στο σταυρό του Γολγοθά. Αν, λοιπόν, θέλεις να χαρείς και συ αυτή την ευεργεσία, ζήτησε το από τον ΄Ίδιο κι΄ Αυτός θα απαντήσει στην αίτηση σου δεν θα

σε περιφρονήσει. Θα σε δεχτεί και θα σε ελευθερώσει από κάθε αμαρτία κι΄ από κάθε άγχος. Να πόσο παρήγορη είναι η πρόσκληση Του: «Ελάτε σ΄ εμένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι κι΄ εγώ θα σας αναπαύσω» (Ματθ. 11/ια 28)

  Και κάτι άλλο εξίσου σπουδαίο: Ο Ιησούς Χριστός δεν μας λευτερώνει μονάχα από την σκλαβιά της αμαρτίας, δεν μας ξεκουράζει μονάχα από το βάρος της αλλά και μας βγάζει έξω από τα σκοτάδια της άγνοιας και της πλάνης. Να τα λόγια Του: «Εγώ είμαι το φως του κόσμου. Εκείνος που με ακολουθεί δεν θα περπατήσει στα σκοτάδια αλλά θα έχει το φως της ζωής»  ( Ιωάν.8/η 12 )

Είναι σπουδαίο πράγμα, πολύ σπουδαίο, να είναι ο Ιησούς Χριστός το φως της πνευματικής σου ζωής.

 Αν λοιπόν δεν διαβάζεις το Ευαγγέλιο, ζεις στο πνευματικό σκοτάδι, διότι δεν έχεις γνωρίσει τη θρησκεία σου, δηλαδή τη θρησκεία του Ιησού Χριστού, όπως πρέπει. Ο Θεός έκαμε τη τιμή σ΄ εμάς τους ΄Ελληνες να γραφτεί στη γλώσσα μας το Ευαγγέλιο, κι΄ εμείς δεν έχουμε την διάθεση να διαβάζουμε αυτά τα σωτήρια λόγια του Χριστού. Πώς λοιπόν, περιμένουμε να γνωρίζουμε την θρησκεία μας ; Και ξέρεις ποιο είναι το αποτέλέσμα αυτής της άγνοιας ; Αντί να αγαπήσεις τον Θεό, τον φοβάσαι.

 Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Θεός δεν είναι φόβητρο, αλλά είναι αγάπη. «Δεν έστειλε ο Θεός τον Υιό Του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού. ΄Όποιος πιστεύει σ΄ αυτόν, δεν κρίνεται. ΄Οποίος όμως δεν πιστεύει έχει από τώρα κατακριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού του Θεού.»  Ιωάν. 5/ε 17-18  

 ΄Ετσι πρέπει να γνωρίσεις τον Χριστό. Να Τον γνωρίσεις σαν Σωτήρα που δεν ήρθε να κρίνει, αλλά ήρθε να σώσει ανθρώπους αμαρτωλούς σαν εμένα και σένα. Θα μου πεις: «Τι πρέπει να κάνω ;» Είναι απλό κι΄ εύκολο αυτό που πρέπει να κάνεις, αρκεί να το θέλει η καρδιά σου. Ο Χριστός, ο μεγάλος Ελευθερωτής μας, σε περιμένει για να του ζητήσεις να επέμβει και στη δική σου ζωή. Να είσαι βέβαιος ότι αν το ζητήσεις με πίστη, Αυτός θα σε ακούσει, πες λοιπόν: «Κύριε, Ιησού Χριστέ, μαθαίνω ότι λευτερώνεις τους σκλαβωμένους από την αμαρτία και ότι φωτίζεις τους σκοτισμένους και πλανεμένους. Θέλω κι΄ εγώ να λευτερωθώ και να φωτιστώ.»Κάνε αυτό το βήμα με πίστη και με ειλικρίνεια και θα ευλογηθείς την ίδια ώρα και τη στιγμή.Το μήνυμα της σωτηρίας, που προσφέρει ο Χριστός στον κάθε άνθρωπο έχει τη θεία δύναμη να αλλάζει τη ζωή μας, αν πράγματι το δεχτούμε με 

πίστη της καρδιάς. Το θεόπνευστο αυτό μήνυμα γραμμένο από τους αποστόλους του Ιησού Χριστού, βρίσκεται μέσα στη Καινή Διαθήκη (στο Ευαγγέλιο)

 Διάβασε αυτό το μήνυμα της λευτεριάς και της Σωτηρίας. Σε ενδιαφέρει πολύ. Κι΄ αν δεν έχεις τη Καινή Διαθήκη, γράψε στην πάρα κάτω διεύθυνση, ή τηλεφώνησε στους αριθμούς που είναι σημειωμένοι και ζήτησε να σου τη στείλουν.  ΄Εχει πάρα πολλά να σου πει ο Χριστός με αυτό το βιβλίο. ΄Οσα μπορεί να ποθήσει η ψυχή του ανθρώπου, βρίσκονται εκεί μέσα. Παρη- γοριά, υποσχέσεις του Θεού για συγνώμη των αμαρτιών σου, λύτρωση της ψυχής σου από τη δύναμη της αμαρτίας, αιώνια ζωή που αγωνίζεσαι μόνος σου να αποκτήσεις, όλα αυτά και πολλά άλλα τα αιώνια που αφορούν τη ψυχή σου θέλει ο Ιησούς Χριστός να τα προσφέρει και σε σένα. Γράφει ο Απ. Παύλος: «΄Όσα μάτι ανθρώπου δεν είδε και αυτί ανθρώπου δεν άκουσε και στην φαντασία του ανθρώπου ουδέποτε ήρθαν, αυτά ο Θεός έχει ετοιμάσει για κείνους που τον αγαπούν » Α Κορινθ. 2/β 15  

 Ακόμη μια φορά θα σε παρακαλέσω, φρόντισε να προμηθευθείς το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και άρχισε να το διαβάζεις με ευλάβεια και προσοχή. Εκεί μέσα θα δεις τι έκανε ο Θεός για κάθε αμαρτωλό σαν εμένα και σένα. Θα ξεκουραστεί η ψυχή σου από τα βάρη της ζωής, θα πάρει θάρρος η καρδιά σου, οι φόβοι σου θα φύγουν, και θα φωτιστεί το πνεύμα σου με το φως του Ιησού Χριστού. Παρακάλεσε τον Χριστό να αναλάβει ολόκληρη τη ζωή σου Να την πλουτίζει καθημερινώς με το Πνεύμα Του, ώστε να γίνεις ένας χρήσιμος άνθρωπος στην οικογένειά σου, στο περιβάλλον σου, και στην εργασία σου.

 

Σχετικά άρθρα