Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Σκλαβιά και απελευθέρωση

«Εάν λοιπόν ο Υιός (ο Ιησούς Χριστός) σας ελευθερώσει όντως ελεύθεροι θέλετε είσθε» Ιωάν. 8/η 36. Είσαι ελεύθερος Φίλε; Ίσως παραξενευτείς με τη τούτη την ερώτηση. Ίσως ακόμη να ξεσηκωθείς και δίκαια να πεις: «Δούλος δεν γίνηκα ποτέ». Έχεις δίκαιο. Το συναίσθημα της ελευθερίας είναι τόσο έντονο μέσα σου και το αγαθό της ελευθερίας τόσο επιθυμητό, που δεν θέλεις ούτε και να το σκεφθείς, πως σου λείπει. ΄Αλλά όμως μη βιάζεσαι να σκεφθείς έτσι. Το ίδιο ξεσηκωθήκανε κάποτε και οι Ιουδαίοι σε μια συνομιλία τους με τον Ιησού. Αλλά ο Ιησούς τους έδειξε ότι η σκλαβιά δεν είναι μόνο φυσική, αλλά είναι και η υποταγή του ανθρώπου στην αμαρτία.

«...όστις πράττει την αμαρτία, είναι δούλος της αμαρτίας» Ιωάν.8/η 34

 Δεν πρέπει να ξεχάσεις ποτέ, πως η αμαρτία είναι μια κατάσταση έξω, μακριά, κόντρα στο θέλημα του Θεού.

 Την έκταση αυτής της αλήθειας την βλέπουμε κάθε μέρα στη ζωή. Κοίταξε πόσα δράματα γύρω μας, από ανθρώπους που είναι σκλάβοι σε διάφορα πάθη. Ένας καταστρέφει την αξιοπρέπειά του εξ αιτίας της αμαρτίας του πάθους που έχει στο χρήμα, που τελικά τον οδηγεί στη κλοπή. Άλλος διαλύει την οικογένεια του. Εγκαταλείπει την γυναίκα του και τα παιδιά του και σέρνεται σκλάβος πίσω από το σεξ ή άλλα πιο φοβερά ακόμη και ατιμωτικά πάθη, από ναρκωτικά. Άλλος παίζει την περιουσία του και ακόμη την τιμή της οικογενείας του, στα χαρτιά. Πόσοι τέτοιοι δεν γινήκανε σκλάβοι στα πάθη τους και οδηγηθήκανε κατόπιν στην αυτοκτονία!

 Η μάστιγα του πιοτού είναι από τις πιο φοβερές. Σαρώνει σήμερα την Ευρώπη και την Αμερική. Σύμφωνα με μια στατιστική, είναι ο υπ’ αριθμόν ένας παράγοντας διαλύσεως της οικογένειας και της κοινωνίας. Εξευτελίζει τον άνθρωπο, τον κάνει ελεεινό και τον απογυμνώνει από κάθε αξιοπρέπεια. Θλιβερότερο φαινόμενο δεν υπάρχει από ένα αλκοολικό ή ένα που βρίσκεται κάτω από την σκλαβιά της μέθης. Και δεν υπάρχει χειρότερο κακό για μια οικογένεια ή κοινωνία, από το να έχει τέτοιους ανθρώπους.

Ποτέ δεν θα υπάρξει ειρήνη και ευτυχία σ΄ ένα τέτοιο σπίτι. Τα παιδιά του αλκοολικού, αποδείχτηκε επιστημονικά, πως γεννιούνται με ροπή στο έγκλημα, τον ηθικό ξεπεσμό και συνήθως στη φυλακή. Πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, οι πολλοί μεθυσμένοι στους δρόμους είναι η άσχημη βιτρίνα που βλέπει κανείς στην πόλη.

Σε πολλούς δρόμους μεγάλων πόλεων στην Αμερική και την Ευρώπη έχουν στεγασθεί Ιεραποστολές που εργάζονται για τον περιορισμό της μεγάλης αυτής μάστιγας, που πολλαπλασιάζει τους δυστυχισμένους στο κόσμο. Πολλές φορές τους βλέπεις πεσμένους στο δρόμο με το μπουκάλι στο χέρι και με χαμένη την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σωστά ναυάγια της ζωής....

Στην Ελλάδα θυμάμαι την περίπτωση ενός περίφημου ράφτη που κατάντησε ράκος και περίγελος στους γύρω του, εξ αιτίας του πάθους στο ρακί. Έκλεισε το μαγαζί του. ΄Έφυγε από την οικογένειά του και γύριζε πραγματικό κουρέλι στους δρόμους ζητιανεύοντας και σέρνοντας την δυστυχία όπου πήγαινε. ΄Έσπαζε βιτρίνες με τη γροθιά του κυλιόταν σε λασπόνερα και τα παιδιά πολλές φορές του πετούσαν πέτρες και τον κορόιδευαν.

 Μα δεν είναι μόνο τούτες οι φανερές και αισχρές αμαρτίες. Υπάρχουν ένα σωρό άλλες κρυφές που τρωνε την χαρά και την ευτυχία του ανθρώπου, όπως τα σκουλήκια τρωνε ένα πτώμα Πίνουμε την αμαρτία είπε κάποιος σαν το νεράκι.

Ύστερα από αυτές τις σκέψεις έρχεται ένα φυσικό ερώτημα: ΄Υπάρχει απελευθέρωση από την αμαρτία; Βεβαίως, και μάλιστα θριαμβευτική. Αλλά μόνο δια του Ιησού Χριστού. Αυτός σπάζει τις αλυσίδες της σκλαβιάς. Αυτός απελευθερώνει και ξανά χαρίζει στον άνθρωπο την αξιοπρέπεια , που ο Θεός αρχικά τον προόρισε.

Ο Χριστός πεθαίνοντας επάνω στο σταυρό του Γολγοθά και χύνοντας το άγιο αίμα του, έσβησε την ενοχή του αμαρτωλού και αφαίρεσε τον φόβο του μπροστά στη δικαιοσύνη του Αγίου Θεού. Ο Απ. Παύλος γράφει: «Αφού δικαιωθήκαμε δια της πίστεως έχομε ειρήνη προς τον Θεό δια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού». Ρωμ. 5/ε 1

Αυτό σημαίνει, ότι δεν είμεθα πλέον οφειλέτες χάρις στο αίμα του Ιησού Χριστού, χάρη στη θυσία του. Και ακόμη η πίστη μας στο πρόσωπο και το έργο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού χαρίζει καθημερινά μια θριαμβευτική, αναστημένη καινούργια ζωή, αλλά στον καθένα που θέλει να ζει όπως ο Θεός παραγγέλλει μέσα στο ζωντανό λόγο του.

O Απ. Παύλος την πίστη του στον Ιησού Χριστό και την άγια καινούργια ζωή του την εκφράζει με τα εξής λόγια: «Μετά του Χριστού έχω σταυρωθεί, δεν ζω πλέον εγώ αλλά μέσα μου ζει ο Χριστός, την ζωή δε την οποία τώρα ζω εις το σώμα, την ζω με πίστη στον Υιό του Θεού ο οποίος με αγάπησε και παρέδωσε τον εαυτόν του προς χάρη μου». Γαλατ. 2/β 19

Ο Ράφτης για τον οποίο έγραψα πάρα πάνω, μια μέρα μετανόησε ενώπιον του Θεού και ζήτησε με απλή προσευχή το πλούσιο έλεος του Θεού. Δέχτηκε τον Ιησού Χριστό προσωπικό του Σωτήρα. Κι ο Ζωντανός Κύριος, βοήθησε τον άνθρωπο αυτό να ξαναφτιάξει την ζωή του και την οικογένεια του. Τον ελευθέρωσε ο Χριστός. Πόσο μεγάλη αλήθεια αυτή! «εάν ο Υιός ( ο Ιησούς Χριστός) σας ελευθερώσει, είσθε όντως ελεύθεροι.»

Θα ήθελες να δοκιμάσεις και συ, που διαβάζεις αυτό το φυλλάδιο; Τώρα, είναι η ευκαιρία που σου δίδεται. Προσευχήσου ειλικρινά και με πίστη στην καρδιά σου στον Ζωντανό κι αληθινό Κύριο Ιησού Χριστό. Ομολόγησε τις αμαρτίες σου, στον Θεό που σε ακούει και δέξου με πίστη τη λυτρωτική θυσία του, που προσέφερε επάνω στο σταυρό του Γολγοθά ο Ιησούς για σένα και για κάθε άνθρωπο αμαρτωλό. Κάνε το όμως τώρα. Σε βεβαιώνω από προσωπικό πειραματισμό ότι θα έχεις δοξασμένα αποτελέσματα στη ζωή σου. Δοκίμασε και θα δεις.

 

Σχετικά άρθρα