Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Πως να γίνω παιδί του Θεού

 

Βασικό θέμα της Αγίας Γραφής είναι η αγάπη του Θεού για σένα και για όλους τους ανθρώπους. Αυτή η αγάπη αποκαλύφθηκε όταν ήρθε ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού, στο κόσμο ως άνθρωπος. Έζησε μια αναμάρτητη ζωή, πέθανε στο σταυρό, κι' αναστήθηκε από τους νεκρούς. Επειδή o Χριστός πέθανε, οι αμαρτίες σου μπορούν να συγχωρηθούν, και επειδή νίκησε το θάνατο μπορείς να έχεις την αιώνια ζωή. Μπορείς να ξέρεις βέβαια, το τι θα γίνει μετά τον θάνατο.

Έχεις πιθανόν ακούσει την ιστορία της αγάπης του Θεού, το "Ευαγγέλιο." Η λέξης «Ευαγγέλιο» σημαίνει απλά "τα καλά νέα". Το Ευαγγέλιο είναι τα καλά νέα, επειδή με αυτό που έκανε ο Χριστός, μπορούμε να συγχωρηθούμε και να ζήσουμε αιώνια.

Αλλά αυτό το δώρο της συγχώρεσης και της αιώνιας ζωής δεν μπορεί να είναι δικό σου εκτός αν το αποδεχτής πρόθυμα. Ο Θεός απαιτεί από σένα μια προσωπική απάντηση. Τα ακόλουθα εδάφια από την Βίβλο μας δείχνουν το μέρος του Θεού και το δικό σου σε αυτή την διαδικασία:

Η αγάπη του Θεού αποκαλύπτεται στη Βίβλο
«Επειδή, ο Θεός με τέτοιον τρόπο αγάπησε τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας πιου πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.». - Ιωάννης 3:16
Ο Θεός σε αγαπά. Θέλει να ευλογήσει τη ζωή σου και να την καταστήσει πλήρη και τέλεια. Και θέλει να σου δώσει μια ζωή που θα διαρκέσει αιώνια, ακόμα και μετά τον φυσικό θάνατο.

Είμαστε αμαρτωλοί
«όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα του Θεού». - Ρωμαίους 3:23

Μπορεί να έχεις ακούσει κάποιον να λεει, "είμαι μόνο άνθρωπος -- κανένας δεν είναι τέλειος." Αυτό το εδάφιο λεει το ίδιο πράγμα: Είμαστε όλοι αμαρτωλοί. Όλοι μας κάνουμε πράγματα που ξέρουμε ότι είναι εσφαλμένα.
Να γιατί αισθανόμαστε αποξενωμένοι από το Θεό - επειδή ο Θεός είναι άγιος και καλός, ενώ εμείς δεν είμαστε.

Η αμαρτία έχει μια ποινική ρήτρα
«Επειδή, ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος». - Ρωμαίους 6,23
Ακριβώς όπως οι εγκληματίες πρέπει να πληρώσουν την ποινική ρήτρα για τα εγκλήματά τους, οι αμαρτωλοί πρέπει να πληρώσουν την ποινική ρήτρα για τις αμαρτίες τους. Εάν συνεχίσεις να αμαρτάνεις, θα πληρώσεις την ποινική ρήτρα του πνευματικού θανάτου: Όχι μόνο θα πεθάνεις φυσικά θα χωριστείς επίσης από τον άγιο Θεό μας για όλη την αιωνιότητα. Η Βίβλος διδάσκει ότι εκείνοι που επιλέγουν να παραμείνουν χωρισμένοι από το Θεό θα περάσουν την αιωνιότητα σε έναν τόπο αποκαλούμενο κόλαση.

Ο Χριστός έχει πληρώσει την ποινική ρήτρα μας!
«Ο Θεός, όμως, δείχνει τη δική του αγάπη σε μας, επειδή, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για χάρη μας·» -Ρωμαίους 5:8
Η Βίβλος διδάσκει ότι ο Ιησούς Χριστός, ο αναμάρτητος γιος του Θεού, έχει πληρώσει την ποινική ρήτρα για όλες τις αμαρτίες σου. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάνεις μια σωστή ζωή, να κάνείς καλές πράξεις προτού σε αγαπήσει ο Θεός. Αλλά η Βίβλος λεει ότι ο Χριστός σε αγάπησε τόσο πολύ, ώστε να πεθάνει για σένα, ακόμα και όταν εσύ επαναστατούσες ενάντια σ' Αυτόν.

Η σωτηρία είναι ένα δώρο
«Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου της πίστης· Κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο του Θεού·» - Εφεσίους 2:8-9
Η λέξης «χάρη» σημαίνει "αδικαιολόγητη εύνοια." Σημαίνει πως ο Θεός σου προσφέρει κάτι που εσύ δεν θα μπορούσες ποτέ να το εξασφαλίσεις για τον εαυτόν σου: η συγχώρεση των αμαρτιών και η αιώνια ζωή είναι δώρο από το Θεό. Δεν είναι απαραίτητο να εργαστείς για ένα δώρο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το δεχτείς χαρούμενα. Πίστεψε με όλη σου την καρδιά ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για σένα!

Ο Χριστός στέκεται μπροστά στην πόρτα της καρδιάς σου
«Να, στέκομαι στη θύρα και κρούω· αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου, και ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ' αυτόν, και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου. -- Αποκάλυψη 3:20
Ο Ιησούς Χριστός θέλει να έχει μια προσωπική σχέση μαζί σου. Φαντάσου τον Ιησού Χριστό να στέκεται στην πόρτα της καρδιάς σου (η πόρτα των συναισθημάτων σου, της διάνοιας και της θέλησης). Προσκάλεσε τον να μπει μέσα! Περιμένει να τον δεχτείς στην καρδιά σου και στη ζωή σου.

Πρέπει να τον δεχτείς
"Όσοι, όμως, τον δέχτηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά του Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του." - Ιωάννης 1:12
Όταν δεχτείς τον Χριστό στην καρδιά σου γίνεσαι παιδί του Θεού, και έχεις το προνόμιο να του μιλήσεις με προσευχή οποιαδήποτε στιγμή για οτιδήποτε. Η χριστιανική ζωή είναι μια προσωπική σχέση με τον Θεό μέσο του Ιησού Χριστού. Και το καλύτερο απ' όλα είναι, ότι αυτή η σχέση θα διαρκέσει για όλη την αιωνιότητα.

 

Σχετικά άρθρα