Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Τι να κάνω για να σωθώ;


«Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό, και θα σωθείς εσύ και η οικογένεια σου.» Πράξεις 16,31

Κάθε άνθρωπος, στο θέμα της σωτηρίας του, διαπράττει ένα σοβαρό λάθος. Επειδή, μέσα στην καθημερινή μας ζωή, όλες τις δουλειές μας τις κάνουμε μόνοι μας, νομίζουμε ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το θέμα της σωτηρίας της ψυχής μας. Για παράδειγμα, μόνοι μας μπορούμε να φροντίζουμε και να ετοιμάζουμε τα απαραίτητα για τη διατροφή μας, μπορούμε και χτίζουμε τα σπίτια μας, μπορούμε και επισκευάζουμε ή διορθώνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν, όταν τα βρίσκουμε ανάποδα ή ανώμαλα, τότε - λέμε - γιατί και να μη μπορούμε και μόνοι μας να κάνουμε ο, τι πρέπει για να σωθούμε;

Όταν σκεφτόμαστε έτσι, δείχνουμε πόσο αφελείς είμαστε και σε πόσο μεγάλη άγνοια βρισκόμαστε. Και τούτο, επειδή δεν γνωρίζουμε ούτε τι είναι η αμαρτία ούτε την κατάστασή μας ούτε και ποια καταστροφικά αποτελέσματα η αμαρτία έφερε μέσα μας και γύρω μας, κι ακόμα, αγνοούμε το μεγάλο χάσμα που μας χωρίζει από τον άγιο Θεό, αλλά και ότι -από ανθρώπινη πλευρά -το χάσμα αυτό είναι αγεφύρωτο. Τίποτε δεν μπορεί να μας σώσει, εκτός και αν ο Ίδιος ο Θεός δώσει τη λύση και βρει τον τρόπο, να στήσει μια γέφυρα μεταξύ μας.

Με το ερώτημα που παραθέσαμε πιο πάνω: «Τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;», ο δεσμοφύλακας παρουσιάζει αυτό το μεγάλο πρόβλημα, που απασχολεί κάθε ειλικρινή άνθρωπο και ο οποίος ζητάει βοήθεια και φως σ' αυτό το αδιέξοδο.

Η αμαρτία είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στην ψυχή μας, λόγω της πτώσης μας, της διαστροφής μέσα στην οποία ζήσαμε και της απομάκρυνσης μας από τον Θεό, σε τέτοιο σημείο που, ό,τι και να κάνουμε εμείς, δεν μπορούμε να την ξεριζώσουμε. Αλλά, και πέρα απ’ αυτό, σαν κοιτάξουμε πίσω μας, θα δούμε ότι ολόκληρη η πορεία μας μέχρι τώρα είναι γεμάτη από μεγάλα μαύρα στίγματα, από πράξεις αμαρτωλές, από ένα πλήθος με παραβάσεις και μελανιές ενάντια στους νόμους τού Θεού! Όλα αυτά έχουν αμαυρώσει τα βάθη μας και ολόκληρη την ύπαρξή μας. Γι’ αυτό, θα ρωτήσω ξανά, τουλάχιστον για τον εαυτό μου: Πώς θα σωθώ; Τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;

Εμείς από μόνοι μας, δεν μπορούμε να σωθούμε. Πρέπει να γίνει κάτι έξω από μας. Χρειαζόμαστε ένα δυνατό χέρι, που να μπορεί να μας βγάλει μέσα από τη λάσπη της αμαρτίας και να μας φέρει μέσα στη ζωή του Θεού. Και το χέρι αυτό υπάρχει. Επάνω στον ουρανό έγινε μεγάλη προετοιμασία για να έρθει στον κόσμο ο Υιός του Θεού. Αυτός ο Βραχίονας, το Χέρι του Κυρίου, ώστε να ετοιμάσει για μας τη σωτηρία και να την προσφέρει - στον καθένα μας - με έναν τρόπο απλό και εύκολο, ώστε να σωθούμε. Αν από μόνοι μας μπορούσαμε να σωθούμε, γιατί να ανέβει στον σταυρό και να πεθάνει σαν κακούργος ο Aγιος και Αναμάρτητος Υιός του Θεού;

Με τον θάνατό Του πληρώθηκε και εξοφλήθηκε οριστικά, μια για πάντα, το δικό μας χρέος, έσβησε ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, λεύκανε το ποινικό μας μητρώο μπροστά στον Aγιο Θεό, μας έδωσε πραγματική ελευθερία και αιώνια ζωή.

Αν μόνοι μας μπορούσαμε να σωθούμε, θα γινόταν αυτό από καιρό. Αλλά, δεν μπορούμε. Όμως, ο Χριστός το πραγματοποίησε, και τώρα μπορεί να σώζει ολοκληρωτικά εκείνον που με μετάνοια και πίστη καταφεύγει σ' Αυτόν! Αν καταφύγουμε σε άλλους τρόπους ή σε άλλα πρόσωπα, θα πέσουμε σε βάλτους και τέλματα. Θα βυθιστούμε βαθύτερα. Ο Λόγος του Θεού διακηρύττει: Δεν υπάρχει κανένα άλλο όνομα, εκτός από τον Χριστό, διαμέσου τού Οποίου πρέπει - αλλά και μπορούμε -να σωθούμε (Πράξεις 4/12).
Στο πιο πάνω ερώτημα του δεσμοφύλακα, ο απόστολος Παύλος τον είπε την ίδια και μοναδική αλήθεια: «Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό και θα σωθείς».

Αγαπητέ μας αναγνώστη, αν ζητάς σωτηρία, στρέψε στον Χριστό, δέξου τον Χριστό ως Σωτήρα σου, πίστεψε στον Χριστό, και θα σωθείς.

 

Σχετικά άρθρα