Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες

Σε κάθε εποχή, από τότε που δημιουργήθηκε ο άνθρωπος και μέχρι σήμερα υπήρξαν πάντοτε δύο κατηγορίες ανθρώπων. Οι ένοχοι κι΄ αυτοί που δεν είναι ένοχοι, οι λυτρωμένοι και οι αλύτρωτοι, οι αμαρτωλοί και οι άγιοι. Πάντοτε υπήρξαν δύο κατηγορίες. Αυτό θα πρέπει να σε προβληματίσει. Γιατί, πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτόν σου σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκεις ; Είσαι λυτρωμένος ή δεν είσαι ;

Υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι. Ο πλατύς δρόμος που οδηγεί στη κατάστροφή και τον θάνατο και ο στενός που οδηγεί στον ουρανό και την αιώνια ζωή. Και το ερώτημα που έρχεται, σε ποιό δρόμο βρίσκεσαι ; Πρόσεξε δεν μπορείς να αποφύγεις την απάντηση. Μόνο δύο Κύριοι υπάρχουν. Ο Θεός και ο διάβολος και συ υπηρετείς ή τον έναν ή τον άλλον διότι «ουδείς δύναται να δουλεύει δύο κυρίους» Ματθ.ς 24 ΄Αφησέ με να σε ρωτήσω: Σε ποια κατηγορία ανήκεις ; Πού πηγαίνεις ; ποιον υπηρετείς ;Ο τίτλος της μιας, είναι « ένοχοι » και της άλλης είναι « τακτοποιημένοι»

Μεταξύ των δύο κατηγοριών δεν υπάρχει καμιά διαφορά, «πάντες εξέκλιναν ομού εξαχρειώθηκαν δεν υπάρχει ο πράττων αγαθόν, δεν υπάρχει ούτε ένας » Ρωμ. γ 12  Δεν έχει να κάνει αν υπήρξες πολύ αμαρτωλός, κακός, ή αν θεωρείς τον εαυτό σου πολύ καλό και δίκαιο, αν έχεις καλή ιδέα για τον εαυτόν σου, ή κι αν οι άλλοι σε θεωρούν καλό και αξιοπρεπή. Ανήκεις στους « ενόχους ». Απλώς η δεύτερη κατηγορία τακτοποιήθηκε με τον Θεό δια του αίματος του Ιησού Χριστού.

Ακόμη μπορεί το όνομα σου να είναι γραμμένο στα μητρώα κάποιας εκκλησίας, μπορεί να είσαι δραστήριος και να μπαινοβγαίνεις στις εκκλησίες να δίνεις χρήματα στην εκκλησία, να εκτελείς κάποια καθήκοντα της εκκλησίας σου, να νηστεύεις και να εξομολογείσαι για κάποια μεγάλη αμαρτία σου, να κάνεις ελεημοσύνες, δίνοντας τα  περισσεύματά σου. Θα σου πω απερίφραστα ότι αυτό δεν σε ωφελεί, και δεν το λέω εγώ, αλλά ο λόγος του Θεού που πολύ καλά θα κάνεις να τον διαβάζεις.

 

 Εάν δεν είσαι λυτρωμένος είσαι ένοχος και αν ανήκεις στη κατηγορία που ταξιδεύει στο πλατύ δρόμο προς την καταστροφή. Μπορεί να είσαι μορφωμένος, να έχεις λεφτά, να μπαινοβγαίνεις στις εκκλησίες να κάνεις μερικά θρησκευτικά καθήκοντα, ο Θεός σε τοποθετεί στην ίδια κατηγορία με τους αμαρτωλούς και χαμένους. Σε στιγματίζει «ένοχο».  Βέβαια θα πεις πως είναι δυνατόν να είμαι το ίδιο με τους τρομοκράτες, τους φονιάδες και τις πόρνες ; Και βέβαια μπορεί να μην είσαι κάτι τέ-τοιο, αλλά ο Θεός την αμαρτία δεν την εξετάζει όπως εμείς, αλλά κυττάζει αν κάποιος είναι τακτοποιημένος δια του αίματος του Υιού Του ή όχι. Το είπε στο λόγο Του «διότι δεν υπάρχει διαφορά». «επειδή πάντες ήμαρτον, και στερούνται της δόξας του Θεού» Ρωμ. γ 22-23 δικαιούνται όμως, δια του αίμα τος του Ιησού Χριστού. 

Θα ήθελα να σου θυμίσω τον κατακλυσμό του Νώε. ΄Όταν τα νερά πνίξανε όλη τη τότε ανθρωπότητα, εκτός από τον Νώε και την οικογένειά του, πνίγηκαν άνθρωποι που ζούσανε μια ηθική ζωή, άνθρωποι που δεν ήσαν φονιάδες, πόρνοι, τρομοκράτες κ.λ.π. πνίγηκαν επειδή δεν μπήκαν στη κιβωτό που τους είχε καλέσει ο Θεός. Και εδώ διακρίνουμε πάλι δύο κατηγορίες, Εκείνους που ήσαν στη κιβωτό και τους άλλους που έμειναν απ΄ έξω παρ΄ όλο, ότι 120 χρόνια τους προσκαλούσε ο Θεός σε μετάνοια. Δεν έπαιξε κανένα ρόλο αν η αμαρτία τους ήταν μικρή ή μεγάλη, αν ήσαν ηθικοί ή ανήθικοι, αν έκαναν ορισμένα θρησκευτικά καθήκοντα, αλλά πνίγηκαν επειδή δεν μπήκαν στη κιβωτό. Και εκεί μέσα όλοι ήσαν ασφαλείς, από το δειλό λαγό, μέχρι το δυνατό λιοντάρι και δεν το χρωστάγανε στη αδυναμία του ο ένας και στη δύναμη του το άλλο. Οι δύο λοιπόν κατηγορίες απλώς διάλεξαν κιβωτό ή θάνατο ; Τι θρήνος και τι απελπισία γέμισε τη καρδιά των ανθρώπων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πνιγμό. Θα σκαρφάλωσαν στα σπίτια, στα ψηλά βουνά, επάνω στα δέντρα θα φώναζαν βοήθεια θα έκλαιγαν θα παρακαλούσαν αλλά δεν τους έσωσε τίποτα, επειδή απλώς έκλεισαν τα αυτιά τους στη φωνή του Θεού που τους καλούσε 120 χρόνια να μετανοήσουν και να υπακούσουν.

Τέλος θα σου θυμίσω εκείνο που γράφει ο λόγος του Θεού: «πώς εμείς θα ξεφύγουμε, εάν αμελήσουμε τόσο μεγάλη σωτηρία ;» Εβρ.β 3. Μπορείς να έχεις ζήσει μια εξωτερικά όμορφη ζωή, να μην έχεις διαπράξει αξιόποινες πράξεις, να είσαι ένας καλός οικογενειάρχης μια καλή νοικοκυρά, αλλά πρόσεξε, αν δεν έχεις δεχθεί τον μεγάλο και μοναδικό Σωτήρα Ιησού Χριστό και το έργο Του, θα χαθείς αιωνίως. Δεν το λέω εγώ, αλλά ο ίδιος ο Θεός. «όποιος πιστεύει εις τον Υιό του Θεού έχει ζωή αιώνια, όποιος όμως δεν πιστεύει έχει την οργή του Θεού επάνω του.» Ιωάν. γ 36 Δεν είναι κρίμα να χαθείς ; Τι θα κάνεις ;

 

Σχετικά άρθρα