Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

To σπουδαιότερο πράγμα

Η υγεία και μια καλή θέση εργασίας είναι σίγουρα πολύ σημαντικά πράγματα. Είναι όμως και τα σημαντικότερα στη ζωή του ανθρώπου; Οι περισσότεροι ξεχνούν το σημαντικότερο, ότι κάποτε, τελείως ξαφνικά, όλα θα τελειώσουν, κι ο άνθρωπος χρειάζεται τη συγχώρηση των αμαρτιών του. Χωρίς τη συγχώρηση, δεν υπάρχει στην αιωνιότητα κοινωνία με τον Θεό! Κι ένα τέτοιο λάθος έχει άσχημες συνέπειες.

Κι όμως, το σημαντικότερο, μέσα στη δίνη της καθημερινότητας, ξεχνιέται, καθώς η βιασύνη πνίγει τον σοβαρό αυτό προβληματισμό που ίσως υπάρχει μέσα μας, για οτιδήποτε αφορά την ψυχή μας και την αιωνιότητα. Ο χορός γύρω απ΄ το χρυσό μοσχάρι του πλούτου και της ευημερίας που έχει γίνει κύριος στόχος της ζωής, έχει παρασύρει τόσο τους ανθρώπους, που  οδηγούνται τυφλοί και μεθυσμένοι στον αιώνιο χαμό και την καταστροφή.

Και μέσα σ΄ αυτή τη βιασύνη και το κυνήγι, κάτω απ΄ τη μοντέρνα φράση «δεν έχω καθόλου χρόνο», τρέχουν, ο εργοστασιάρχης, ο επιχειρηματίας, ο δημόσιος υπάλληλος, ο εμποροϋπάλληλος, ο απλός εργάτης, η νοικοκυρά, ακόμη κι ο συνταξιούχος, τρέχουν προς την πόρτα της αιωνιότητας χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει το σπουδαίο τούτο ζήτημα. Πού θα περάσω την αιωνιότητα; Πού θα βρεθώ μετά τον θάνατο; Όταν έρχεται ο θάνατος στη ζωή ενός ανθρώπου, δεν τον ρωτάει αν έχει χρόνο γι΄ αυτόν!

Και τότε θα έχει φανερωθεί ποιος φάνηκε έξυπνος και ποιος ανόητος!

Ο Λόγος του Θεού στον προφήτη Ησαία ιζ΄10 γράφει, και αυτό που γράφει, δυστυχώς αληθεύει για πολλούς. «επειδή λησμόνησες τον Θεό της σωτηρίας σου και δεν θυμήθηκες τον βράχο της δυνάμεως σου.....» ετοιμάσου να απαντήσεις τον Θεό σου! Και στο τέλος της ζωής αυτής αποδεικνύεται πως με τη στάση τους οι άνθρωποι αυτοί  κοροϊδεύανε τον εαυτό τους!

Στη Βίβλο, στο ευαγγέλιο του Λουκά, κεφ. 16/ις διαβάζουμε για τον πλούσιο που βασανιζότανε στην κόλαση και φώναζε: Έλεος! Όμως ήταν πολύ αργά. Δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής. Έτσι πέρασε μέσα στην αιωνιότητα και ήταν μακριά απ΄ τον Θεό, αιώνια χαμένος! Μακάρι να θυμόταν τον Θεό της σωτηρίας του όσο ζούσε!

Το να παραμερίζω τον Θεό από την ζωή μου σημαίνει ότι κοροϊδεύω τον εαυτό μου σε ότι αφορά την αιωνιότητα. Και πόσο απογοητευτικό θα είναι όταν κάποτε αφήσουμε πίσω μας τα 40,60 ή 80 χρόνια έχουμε ξεχάσει το σημαντικότερο πράγμα και το μοναδικό που μπορεί να κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο και εδώ και στην αιωνιότητα!

Και θέλω  να σε ρωτήσω προσωπικά: Μήπως και συ μέσα στις ασχολίες σου ξέχασες το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή σου; Σκέφθηκες ποτέ να βάλεις τα πρώτα πράγματα στη πρώτη θέση; Έχεις προετοιμασθεί για την αιωνιότητα; Κάποτε θα σταθείς είτε το θέλεις ή όχι εμπρός στο βήμα του Θεού, θα βρεθείς οπωσδήποτε μπροστά στη μεγαλοπρέπειά Του! Είτε στη ζωή αυτή για να σε ευλογήσει, είτε στην μετά θάνατο ζωή για να σε κρίνει.. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως «ο Θεός δεν θέλει το θάνατο τού αμαρτωλού, αλλά να επιστρέψει σ΄ Αυτόν και να ζήσει». Γιατί ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για να ζήσει με τον Θεό. Και μάλιστα να είναι η συντροφιά του Ιησού Χριστού σ΄ όλη την αιωνιότητα!

Το να αφήσεις λοιπόν αυτή την σπουδαία απόφαση ασχολούμενος με άλλα πράγματα, αυτό δεν είναι  φρονιμάδα και μάλιστα όπως μερικοί λένε θα τακτοποιηθώ λίγο πριν πεθάνω αυτό είναι η μεγαλύτερη ανοησία, γιατί απλούστατα δεν ξέρεις πότε θα συμβεί αυτό! Πρέπει σήμερα και μάλιστα τώρα που διαβάζεις τις γραμμές αυτές, να δεχθείς τον Ιησού Χριστό προσωπικό Σωτήρα σου. Η Αγ. Γραφή  που είναι ο αληθινός λόγος του Θεού λέει ότι ο Χριστός για να συγχωρήσει τις αμαρτίες σου πέθανε ο ίδιος επάνω στο σταυρό και εκείνος τιμωρήθηκε στην θέση σου.. Η Αγ. Γραφή λέει στην Α΄ Ιωάν. κεφ.6/ς 12 «όποιος έχει τον Υιό έχει την ζωή, όποιος όμως δεν έχει τον Υιό του Θεού την ζωή δεν έχει».

Υπάρχουν λοιπόν μόνο δύο δυνατότητες. Η παρακούς το κάλεσμα της αγάπης του Ιησού και μένεις όπως είσαι, κι αυτό σημαίνει ότι είσαι για πάντα χαμένος, ή έρχεσαι στον Ιησού με όλα τα βάρη σου δηλαδή τις αμαρτίες σου και την ενοχή σου. Αυτός έγινε, με τον πόνο και το θάνατό Του, η γέφυρα για τον ουρανό. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Ηγεμόνας της ζωής! Αυτός, και μόνο Αυτός πήρε την εξουσία του θανάτου! Αν έχεις Αυτόν, έχεις το σημαντικότερο στη ζωή σου. Πίστεψε λοιπόν στον Ιησού Χριστό και προσευχήσου σ΄ Αυτόν. Ζήτησέ, και ευχαρίστησέ Τον, για την συγχώρηση Του. Κι έτσι δε χρειάζεται να φοβάσαι την ώρα του θανάτου στη ζωή σου!

Στον Ψαλμ. 90,12 ο Μωϋσής γράφει: «Δίδαξέ μας να μετράμε έτσι τις ημέρες μας ώστε να προσκαλούμε την καρδιά μας στην σοφία».

 

Σχετικά άρθρα