Υπάρχει άραγε σωτηρία μετά θάνατο;

Θα σου έλεγα να διαβάσεις στο Ευαγγέλιο του Λουκά 16:19-31 την ιστορία του πλουσίου και του Λαζάρου. ΄Εχει πολλά ενδιαφέροντα να σου δώσει, αλλά εκείνο που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, είναι ότι στον Αδη υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα στηριγμένο. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το χάσμα δεν είναι δυνατό να μετακινηθεί. Είναι ακλόνητο. ΄Υστερα λέει κάτι άλλο σπουδαίο, είναι αδιαπέραστο. Κανείς δεν μπορεί να περάσει από το ένα μέρος στο άλλο. ΄Οτι θα δοθεί κάποια άλλη ευκαιρία μετά θάνατο, όπως λένε μερικοί πλανεμένοι, ή ότι θα μεταβάλλουν τη θέση κάποιοι άλλοι με τις προσευχές τους, είναι κι΄ αυτό πλάνη.
 
Πρέπει να στο πω καθαρά ότι αν πεθάνεις χωρίς τη λύτρωση του Χριστού, αλύτρωτος θα είσαι και στην άλλη ζωή. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα μετά το θάνατο. Και είναι φυσικό αυτό. Αν εσκεμμένα αρνείσαι τη σωτηρία του Ιησού Χριστού, σ΄ αυτή τη ζωή, γιατί ο Θεός να σου προσφέρει άλλη ευκαιρία; Τι μπορεί να υπάρχει μετά το θάνατο ώστε να μεταβάλει τη θέση σου; Εάν είσαι αντίθετος στον Θεό εδώ στη γη έτσι θα είσαι και στην άλλη. Μπορεί βέβαια να λυπάσαι για τη αιώνια θλιβερή κατάσταση σου, αλλά δεν θα άλλαζες την απόφαση σου να είσαι εναντίον του Θεού, μάλιστα ίσως και να θεωρείς σαν αιτία, για το ότι βρέθηκες εκεί. Υπόθεσε ότι κάποιος σου προσφέρει ένα δώρο. Εσύ το αρνείσαι και το απορρίπτεις κατά πρόσωπο. Σε κάποια γιορτή, σου προσφέρει πάλι το δώρο και εσύ το πετάς κάτω και το ποδοπατάς. Θα επαναλάβει την προσφορά του πάλι; Νομίζω όχι.
 
Θέλω να σε ρωτήσω: Πόσες φορές ο Χριστός σου προσέφερε την δωρεάν σωτηρία Του και εσύ την αρνήθηκες; Δεν νομίζεις πως κάποτε θα εξαντληθεί η υπομονή Του. Νομίζεις ότι θα έρχεται συνεχώς ξανά-ξανά να σε παρακαλεί να πάρεις το δώρο Του; Αυτό είναι ανόητο αν το πιστέψεις. Θέλω να σε προειδοποιήσω, πως αν εξακολουθείς να αρνείσαι τη δωρεάν σωτηρία Του, ίσως μια μέρα να είναι αργά πολύ αργά! Τώρα που διαβάζεις τις γραμμές αυτές, αποφάσισε.

Σχετικά άρθρα

Ποιος είναι online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 615 επισκέπτες και κανένα μέλος