Το μεγάλο πρόβλημα: Η καρδιά μας

0 Θεός μάς αγαπά τόσο, ώστε όταν εμείς πηγαίνουμε και ζητάμε να μας βοηθήσει, να μας ευλογήσει, να μας φυλάξει από κινδύνους και απειλές. Εκείνος πάντα και χωρίς καμία εξαίρεση κοιτάζει στην καρδιά μας. Η καρδιά μας είναι αυτή στην οποία εστιάζει. Αυτή πραγματικά Τον ενδιαφέρει. Την καρδιά μας θέλει να καθαρίσει για να Του ανήκει και μέσα σε αυτήν να κατοικεί. Δεν είναι ότι είναι όμορφη και σπουδαία ή ένα ζηλευτό μέρος για να μείνει κάποιος. Το αντίθετο. Είναι γεμάτη τραύματα και μελανίσματα και σάπια έλκη (Ησάίας 1:6).

Στην πραγματικότητα η καρδιά μας είναι ο μεγάλος εχθρός που εναντιώνεται στη σωτηρία μας και στο έργο της ανακαίνισης του Πνεύματος του Αγίου μέσα μας. Πιο πάνω από τον κόσμο της αμαρτίας και της αδικίας, πιο πάνω από το διάβολο ακόμα, μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος εχθρός μας είναι η «απατηλή και σφόδρα διεφθαρμένη μας καρδιά» (Ιερεμίας 17:9) που αντιστέκεται στο έργο του Θεού μέσα μας και αρνείται να πεθάνει.

0 Θεός μέσα στον Άγιο Λόγο Του δεν μιλάει για διόρθωση ή βελτίωση. Δεν Τον ενδιαφέρει τον Κύριο να γίνουμε καλύτεροι, να αγαπάμε περισσότερο και να αδικούμε λιγότερο. Το δώρο της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο λέγεται Αναγέννηση και είναι μια νέα ζωή, τελείως διαφορετική από την παλιά. Και με την παλιά καρδιά όμως τι γίνεται;

Πόσο καθαρά το είπε ο Ιησούς Χριστός εκείνο το δειλινό στον Νικόδημο. «Εκείνο που έχει γεννηθεί από τη σάρκα είναι σάρκα και εκείνο που έχει γεννηθεί από το Πνεύμα, είναι πνεύμα» (Ιωάννης 3:6). Γι' αυτό ακριβώς δεν μπορεί το νέο, το αληθινό, το γνήσιο, το ουράνιο να στηθεί και να αναπτυχθεί πάνω σε παλιό και σάπιο Θεμέλιο, ούτε μπορεί το καινούργιο κρασί να μπει σε παλιά ασκιά (Ματθαίος 9:17). Πρέπει η παλιά καρδιά με τα πάθη και τις επιθυμίες της να πεθάνει, αλλά και να μένει νεκρωμένη, για να βάλει ο Θεός στη Θέση της μια νέα, μαλακή καρδιά, που Θα φυλάει και θα εκτελεί τα διατάγματα και τις κρίσεις του Κυρίου (Ιεζεκιήλ 11:19-20).

Πηγή: Λόγια Ζωής (Σεπτ.-Οκτ. 2014)

Σχετικά άρθρα

Ποιος είναι online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 544 επισκέπτες και κανένα μέλος